Voorbereiding van de PEUGEOT 9X8 komt in een stroomversnelling

In het nieuwe jaar komt het programma van Team Peugeot TotalEnergies met de PEUGEOT 9X8 in een stroomversnelling terwijl het ontwikkelingsprogramma zowel op het circuit als op de simulator wordt voortgezet. De deelname van twee auto’s aan het FIA World Endurance Championship 2022 werd officieel aangekondigd op 12 januari, en de N°93 en N°94 PEUGEOT 9X8’s zullen in de loop van het seizoen op hun eerste race verschijnen. Tot die tijd, na de eerste run van de auto in december, keert Team PEUGEOT TotalEnergies in januari terug op het circuit terwijl het testschema voortduurt. Maar zal dat met of zonder achtervleugel zijn?

Het drukke programma van Team Peugeot TotalEnergies voor 2022 is gebaseerd op zijn voortdurende ontwikkelingswerk en toewijding, niet alleen aan endurance racen van wereldklasse, maar ook aan duurzame mobiliteit. De 9X8, de nieuwe hybride hypercar-uitdager van PEUGEOT, werd afgelopen juli onthuld en ondergaat in feite een intensieve kalender van circuittests voordat hij doorgaat naar de wedstrijdrondes van de FIA World Endurance Championship, waarmee het merk terugkeert naar de discipline waarin het de 24 uur van Le Mans won met zowel de 905 als de 908. Deze keer zal het deelnemen in de LM Hypercar-klasse.

(c) Stellantis Group

Het ontwikkelingsprogramma van de auto zal in 2022 verder versnellen, aangezien het onderzoek en de goedkeuring van zowel de simulator als met de maandelijkse circuittests worden voortgezet, waarbij de 9X8 zal evolueren van een prille prototype naar een competitieve, betrouwbare raceauto met zijn eigen specifieke kenmerken. Kenmerken… en nog steeds geen achtervleugel.

“Deze configuratie is toegestaan ​​volgens de ACO/FIA-hypercar-reglementen”, zegt Olivier Jansonnie, technisch directeur van het WEC-programma van PEUGEOT Sport. Berekeningen en de windtunnelhebben de relevantie bevestigd van onze beslissing om zonder achtervleugel te rijden. Samen met de ontwikkelingen en instellingen die deze optie vereist, verwachten we dat deze wordt gevalideerd terwijl we testen op verschillende circuits met verschillende kenmerken.”

(c) Stellantis Group

De ingenieurs, monteurs en coureurs van Team Peugeot TotalEnergies zijn gefocust op dit fundamentele werk dat zal uitmonden in een aanvraag voor de homologatie van de PEUGEOT 9X8 die zal worden ingediend bij het bestuursorgaan van de sport. Aangezien dit document tot 2025 van toepassing is, is het van essentieel belang dat de specificatie van de auto wordt bevroren in een vorm die hem in staat stelt te wedijveren met de andere prestigieuze merken die hij zal tegenkomen op Le Mans en in het FIA World Endurance Championship.

PEUGEOT’s inzet voor zowel zijn raceprogramma als duurzame mobiliteit is erop gericht zijn de aanpak van onmisbare energietransitie tot een succes te maken. Op de onlangs gepubliceerde deelnemerslijst voor het FIA World Endurance Championship 2022 staan ​​twee Team PEUGEOT TotalEnergies 9X8-motoren. Hun racenummers – 93 en 94 – zijn welsprekende symbolen voor PEUGEOT, aangezien het cijfer ‘9’ al lang wordt geassocieerd met de meest radicale auto’s van het merk, terwijl ’93’ herinnert aan het jaar waarin de 905 een een-twee-drie triomfeerde op Le Mans, en dat nummer wordt uiteraard gevolgd door ’94’.

(c) Stellantis Group

“Team PEUGEOT TotalEnergies zal niet aanwezig zijn bij de eerste van de zes ronden die deel uitmaken van de kalender van 2022, die van start gaat op Sebring in Florida [VS]”, zegt Jean-Marc Finot, directeur van Stellantis Motorsport. “De 9X8 zal zijn racedebuut maken op basis van zijn niveau van paraatheid, betrouwbaarheid en concurrentievermogen zoals overeengekomen met het kampioenschap. De organisatoren die we regelmatig op de hoogte zullen houden naarmate ons ontwikkelingsprogramma vordert. We hadden ervoor kunnen kiezen om alleen geselecteerde races bij te wonen zonder ons aan het seizoen te binden. Dat was mogelijk geweest, maar minder coherent. In plaats daarvan hebben we gekozen voor een aanpak die het team in staat stelt om volledig ondergedompeld te worden in de discipline, wat resulteert in een veel nauwere samenwerking met de organisatoren, zelfs als de 9X8 niet aan elke race deelneemt, aangezien ons ontwikkelingswerk en het homologatieproces doorgaan.”

Het endurance-raceprogramma van PEUGEOT met de hybride 9X8 weerspiegelt de toewijding van het merk aan hybride elektrische mobiliteit. Het elektrificatieplan voor zijn serie straatauto’s onderscheidt zich door de kenmerken van de complete hybride aandrijflijn. De 9X8, volledig ontworpen en ontwikkeld door Peugeot Sport, combineert een achterin gemonteerde 2,6-liter V6 bi-turbobenzinemotor met een vermogen van meer dan 500 kW (680 pk), een voorin gemonteerde motor-generator van 200 kW, vierwielaandrijving en een batterij met een hoge dichtheid die gezamenlijk is ontwikkeld door Peugeot Sport, TotalEnergies en haar dochteronderneming Saft. De 9X8 past dan ook perfect in de Neo-Performance-strategie van PEUGEOT, die erop gericht is om zowel zijn weg- als raceauto’s verantwoorde prestaties te laten leveren.

Bron: Stellantis

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!