VW e-FUN CUP: JULIEN SCHEIN TE STERK IN DE DIGITALE DUINEN VAN ZANDVOORT

Ruim twee maanden voor de VW Fun Cup powered by Hankook naar het vernieuwde F1-circuit van Zandvoort trekt, mochten de deelnemers aan de virtuele variant al eens proeven van de uitdagende Nederlandse piste. Net als in Spa-Francorchamps stond er geen maat op DRM Motorsport-rijder Julien Schein, die ondanks de sterke concurrentie nog geen enkele steek heeft laten vallen.
 
De races van de VW e-Fun Cup powered by Hankook lijken hetzelfde script te volgen, of toch voor wat betreft de strijd vooraan. Naar het voorbeeld van de openingsmeeting in Spa-Francorchamps, was Simon Duterme (#22 Pro-Team) in Zandvoort de enige die het ritme van leider Julien Schein (#2 DRM Motorsport) kon volgen. In de eerste wedstrijd raakte hij echter verwikkeld in een ronduit weergaloze strijd met Gabriele Torelli (8KS Warner Experience). De Italiaan zwichtte pas op een paar minuten van het einde, maar stond wel voor de eerste keer op het digitale podium. “De strijd met Gabriele in de eerste race zal ik niet snel vergeten”, gaf de Namenaar aan. “Omdat we nooit eerder met elkaar geracet hadden, besloot ik om eerst wat af te tasten en pas later echt aan te vallen. Meermaals reden we zij aan zij, maar we toonden respect voor elkaar en waren intelligent genoeg om de concurrentie op afstand te houden. Ik hoop dat iedereen genoten heeft van het spektakel. Het was Fun en dat blijft het belangrijkste!”
 
Luca Vernole (#8 Team Wave Italy), pechvogel in de eerste wedstrijd na een aanrijding met zijn broer Matteo in de openingsronde, nam sportieve revanche in de tweede wedstrijd door de derde verschillende Italiaan te worden die een podiumplaats grijpt in de online competitie van Kronos Events. Dankzij een vijfde plek in de eerste confrontatie, na een geweldige inhaalrace, is Vernole ook de beste Italiaanse vertegenwoordiger in de tussenstand, op een voorlopige derde plaats, achter Julien Schein en Simon Duterme.
 
Over de twee koplopers gesproken! Pas in de tweede wedstrijd van de VW e-Fun Cup powered by Hankook op Circuit Zandvoort kwam de heerschappij van kampioenschapsleider Julien Schein in gevaar. De gewezen kartingrijder stond constant onder de druk van Simon Duterme en hoewel de kloof nooit minder dan anderhalve seconde bedroeg, werd er gestreden op het scherp van de snede. “Ik ben helemaal uitgeput!” reageerde de ondertussen viervoudige winnaar. “Simracen lijkt minder vermoeiend dan autosport, maar het is een helse opdracht om 45 minuten geconcentreerd te blijven, zeker met een waardige concurrent die constant in je spiegels opduikt. Het doet deze nieuwe overwinning alleen maar beter smaken.”
 
Veel tijd om uit te rusten krijgen de VW e-Fun Cup-rijders niet, want over enkele dagen staat de derde afspraak gepland op Circuit Zolder. De actie start komende woensdag naar goede gewoonte omstreeks 20.30 uur met een dubbele kwalificatiesessie en een dubbele race. Blijft Julien Schein ongeslagen? Het antwoord volgt op woensdag 8 juli!

Bron: VW Fun Cup 

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!