VW e-Fun Cup: onverwachte zege voor Christof Raes in ‘European’, Nathan Delvaux domineert de ‘Belgian’-race

Waar het een jaar geleden allemaal begon voor de virtuele VW Fun Cup, hebben de simracers afgelopen week voor een onvergetelijk spektakel gezorgd. Christof Raes (#415 Clubsport) won, bijna tegen de verwachtingen in, de race van de European VW e-Fun Cup powered by Hankook op het Circuit de Spa-Francorchamps. Hij verstevigt zo zijn leidersplaats in het kampioenschap, terwijl Nathan Delvaux (#480 Milo Tourneur) net dankzij de overwinning in de Belgian-competitie op de koppositie van de tussenstand terechtkomt.
 
European VW e-Fun Cup: waanzinnige vierstrijd met onverwacht einde
 
Christof Raes (#415 Clubsport Racing), Senne Lanssens (#11 DDS Racing) en Thibaut Vernice (#260 McDonald’s Racing) waren de hoofdrolspelers van een onvergetelijke thriller op zondagavond. De beslissing viel niet tijdens de verplichte pitstopronde, maar wel in een verbeten driestrijd die daarop volgde. De drie kemphanen legden elkaar rondenlang het vuur aan de schenen, in die mate dat ook Simon Duterme (#278 Pro-Team by Acome) zelfs even weer de aansluiting kon maken.
 
Na veel nagelbijten viel de beslissing pas in de laatste ronde, toen Senne Lanssens een inhaalbeweging probeerde aan de buitenkant van Thibaut Vernice in Les Combes. Het kwam net voldoende tot een contact om kampioenschapsleider Christof Raes de overwinning op een presenteerblaadje aan te bieden. “De slipstream breken in Spa-Francorchamps is en blijft een uitdaging en bovendien werd er slim gereden waardoor ik niet kon ontsnappen”, reageerde de bijzonder gelukkige winnaar van Clubsport Racing na afloop. “Na de pitstops kwam ook Senne aansluiten en wat volgde was een leuk maar intens gevecht. Geen van ons drie kon wegrijden. Uiteindelijk heb ik Senne naar de leider laten toerijden, in de hoop dat er iets zou gebeuren. De rest is geschiedenis…”
 
Thibaut Vernice werd uiteindelijk nog tweede, voor Simon Duterme en de onfortuinlijke Senne Lanssens, die wel het punt scoorde voor de snelste wedstrijdronde. Regerend kampioen Julien Schein (#2 DRM Motorsport) sloot de top 5 af, terwijl Florian Bonjour (#13 Vaillante) een incidentrijke wedstrijd kende en pas als achtste over de streep kwam.
 
Belgian VW e-Fun Cup: grand slam voor Nathan Delvaux
 
In de competitie voor amateurrijders en jonge wolven van het simracen stond er geen maat op Nathan Delvaux (#480 Milo Tourneur), die voor de tweede keer dit seizoen de pole positie veroverde in een super pole-sessie. De rijder van Milo Racing profiteerde van een incident in de openingsronde om meteen een kloof te slaan. Noch Massimo Petralia (tweede, #332 Néo-Speed), noch de verrassende nieuwkomer Corentin Gilson (derde, #219 CG Racing) konden de kloof dichten tijdens de race van zestig minuten. In het kampioenschap neemt Nathan Delvaux de leiding over dankzij de pole positie, de zege en de snelste ronde in de race, maar ook door een tegenvallende wedstrijd voor Julien Cuvilliez (#278 Acome Racing), die niet verder kwam dan een achtste plek.

De simracers van de VW e-Fun Cup powered by Hankook kunnen genieten van een welverdiende zomervakantie, om elkaar vervolgens in september terug te vinden voor het slot van het seizoen. Ondertussen is er op 15 augustus wel nog de Holiday Race, een wedstrijd buiten kampioenschap waarover binnenkort meer details worden bekendgemaakt.

VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Fun Cup powered by Hankook: we zijn vertrokken!

Het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook gaat dit weekend van start in Mettet. Op het menu staat een eerste race...

De Fun Cup en Torfs Compact Machinery verlengen hun samenwerking

Ook tijdens het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook slaan Kronos Events en Torfs Compact Machinery de handen in elkaar.  De kleuren...

CrowdStrike 24 Hours of Spa klaar voor recordgrid met 72 auto’s

De CrowdStrike 24 uur van Spa is het prestigieus autosportevenement dat in de zomer van 2023 plaatsvindt in Spa-Francorchamps. Het evenement zal bestaan uit...
error: Content is protected !!