VW e-Fun Cup: start van de tweede seizoenshelft in Spa-Francorchamps!

Voor op het Circuit de Spa-Francorchamps het licht op groen gaat voor de 23ste editie van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup van 9 tot 11 juli, komen de simracers van de VW e-Fun Cup powered by Hankook in actie op het mooiste circuit ter wereld. Kampioenschapsleider Christof Raes (#415 Clubsport) gaat op zoek naar revanche in het European-kampioenschap na een tegenvallend resultaat in Zandvoort, terwijl Julien Cuvilliez (#278 Acome Racing) nog altijd de tussenstand aanvoert in de Belgian VW e-Fun Cup.
 
Voor de tweede keer dit seizoen staan er geen twee sprintraces op het programma, maar wel een langere wedstrijd van 60 minuten met verplichte pitstop. Net als op 10 en 11 juli kan een snel uitgevoerde pitstop dus de overwinning opleveren. Bovendien worden de virtuele competities van Kronos Events in Francorchamps betwist bij zonsondergang, om zo volledig in de sfeer te komen van de 25 Hours!
 
European VW e-Fun Cup: Florian Bonjour (#13 Vaillante) en Senne Lanssens (#11 DDS Racing) jagen op hun prooi
 
Tweemaal kwam Christof Raes (#415 Clubsport Racing), tot dan toe ongeslagen, niet zonder kleerscheuren door de eerste ronde van de online wedstrijden in Zandvoort. De Antwerpenaar kon de schade in de tussenstand beperken, maar hij wil op het Circuit de Spa-Francorchamps orde op zaken stellen. Hij moet vooral Florian Bonjour (#13 Vaillante) en Senne Lanssens (#11 DDS Racing) achter zich zien te houden, maar zij zijn allesbehalve de enige kandidaten op een podiumplaats.
 
Om te beginnen is er uiteraard regerend kampioen Julien Schein (#2 DRM Motorsport), vorig jaar een klasse apart tijdens de kwalificaties. Samen met Simon Duterme (#278 Pro-Team by Acome), erg snel tijdens de voorbereiding, en Calogero Lopez (#480 Milo Tourneur) is hij vermoedelijk de grootste kanshebber op een podium in de virtuele Ardennen.
 
Belgian VW e-Fun Cup: op naar een verrassing?
 
Vanwege de technische problemen in Zandvoort nam organisator Kronos Events de beslissing om beide Nederlandse wedstrijden niet te laten meetellen voor het kampioenschap voor amateurrijders, liefhebbers en jonge wolven. Later dit jaar zullen die races worden ingehaald. Julien Cuvilliez (#278 Acome Racing) is daarom nog altijd leider in het kampioenschap, maar hij zal zijn beste beentje moeten voorzetten om in Spa-Francorchamps naar de zege te rijden. Op papier zijn de grootste kanshebbers twee andere rijders van Acome Racing: Anthony en Gaetan Rosa komen voor het eerst uit op de #4 van het team van Manu Nava en lijken voorlopig onklopbaar.
 
De Belgian VW e-Fun Cup powered by Hankook valt op woensdagavond te bewonderen, met start van de race omstreeks 20.40 uur. Vier dagen later, op zondagavond dus, is de European-competitie, maar de start wordt al om 19.20 uur gegeven om niet samen te vallen met de wedstrijd van de Rode Duivels. Om de debatten nog wat meer te kruiden, wordt de startgrid telkens bepaald aan de hand van een Super Pole-sessie, waarin alle rijders slechts één kans krijgen om hun talent te laten zien. Spektakel verzekerd!

VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PCCB: Robert de Haan nieuwe kampioen en ook beste rookie

Op de Oostenrijkse Red Bull Ring is het doek gevallen over de Porsche Carrera Cup Benelux 2023. De 17-jarige Nederlander Robert de Haan uit...

PETB: Belgium Racing Team behaalt de dubbel in Oschersleben

Oschersleben was de plaats van afspraak voor de vierde meeting van het seizoen van zowel de Porsche Endurance Trophy Benelux als het Belcar Endurance...

Indrukwekkende demonstratie van Tom Heindrichs

In het Junior Belgian Rally Championship kwam Jonas Dewilde als kersvers kampioen aan de start van de voorlaatste manche van het Kroon-Oil BRC. In...
error: Content is protected !!