VW Fun Cup: De familie Mazuin mikt (nog…) hoger

Het is een van de prachtige familieverhalen in de VW Fun Cup powered by Hankook. Michaël vormt samen met zijn dochter Camille en zijn zoon Louis een trio dat gestaag progressie blijft maken aan het stuur van de auto in de kleuren van Michaël Mazuin Sport. De dynamische ondernemer uit de regio rond Namen is sinds 2018 een vaste waarde geworden in het kampioenschap. En dat zal niet veranderen in 2022!

“Integendeel”, glimlacht Michaël. “We hebben trouwens een nieuwe Evo3 aangekocht, de #486, om de #422 te vervangen waarmee we een paar jaar geleden debuteerden. We wouden met een schone lei beginnen met deze nieuwe auto. Voor ons kleine team is het een nieuwe uitdaging en iedereen is erg gemotiveerd. Na de achtste plaats vorig jaar, hopen we nog twee of drie plaatsen op te schuiven in het algemene klassement. We weten echter dat het niet eenvoudig wordt, vooral omdat de lat altijd erg hoog ligt en we niet helemaal dezelfde structuur hebben als de anderen.”

Het klopt dat Michaël Mazuin Sport een nogal specifiek statuut heeft in het universum van de VW Fun Cup. “Als we vergelijken met autosport op hoog niveau, zouden we kunnen stellen dat wij het beste privéteam van 2021 waren”, grapt hij. “Eerlijk nu: we blijven amateurs, in de meest nobele betekenis van het woord. We nemen het op tegen teams die echte specialisten van de VW Fun Cup zijn en meerdere auto’s inschrijven. Aan onze kant hebben we onze troepen samengesteld met personeel uit de garage. Alles wordt intern beheerd en het is fantastisch dat onze werknemers daardoor worden gemotiveerd. Ze delen ons enthousiasme en onze passie. We boeken samen vooruitgang, wat erg aangenaam is en in zekere zin is de VW Fun Cup op die manier een soort teambuilding. Daarnaast hebben we de #377 Biplace verhuurd, waarmee we passagiers kunnen meenemen op het circuit als we dat zouden willen.”

(c) VW Fun Cup

De doelstelling voor 2022 is dus om plaatsen te winnen in het algemene klassement, maar Michaël Mazuin Sport heeft ook ambities in het Fun-klassering. “We hopen op het podium van onze categorie plaats te nemen”, klinkt het bij Michaël. “We zullen nog wat meer testen dan in het verleden, om het juiste ritme te kunnen behouden maar ook om de afstellingen van de auto beter te begrijpen. Net als vorig jaar rijden we met drie, met Camille en Louis, zelfs tijdens de 25 Hours. Op die manier kunnen we maximaal genieten van dit familiaal avontuur.” 

De #486 Michaël Mazuin Sport, uitgerust met een nieuwe livery, moet dus van dichtbij gevolgd worden in het peloton. Vooral omdat het seizoen begint op het Circuit Jules Tacheny de Mettet, waar het team een thuisrace afwerkt… Afspraak dus op 19 en 20 maart op het circuit tussen Samber en Maas!

Bron: VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Georg Linnamäe leider na de openingsronde

Het was een emotioneel moment voor de leden van Ecurie Bayard toen de Est Ott Tänak van start ging voor de eerste lus van...

Opnieuw een vol startveld voor de Porsche Carrera Cup Deutschland 

De Porsche Carrera Cup Deutschland begint zijn nieuwe seizoen van 27 tot 29 april op Spa-Francorchamps in België. Dit jaar staan er 32 Porsche...

Lynk & Co Cyan Racing onthult kleurstelling en nummers TCR World Tour 2023

Lynk & Co Cyan Racing heeft zijn livery en racenummers onthuld voor het eerste TCR World Tour seizoen waarin het team vier nieuwe generatie...
error: Content is protected !!