De Fun-klasse in het vizier van de #426 AP by Acome

Voor het 21ste opeenvolgende seizoen (!) staat Pierre Piron aan de start van de VW Fun Cup powered by Hankook! De kampioen van 2007 zal naar goede gewoonte een team vormen met zijn zoon Gilles op de #426 AP by Acome, samen met nieuwkomer Jean-Luc Vandormael. De drie rijders mikken op het Fun-klassement, voor teams zonder Top Gun-rijder.
 
Hij is ontegensprekelijk een van de vaste waarden van het kampioenschap van Kronos Events. Pierre Piron, die in 2002 zijn allereerste seizoen in de VW Fun Cup betwistte, heeft van de spectaculaire racekever zijn tweede thuis gemaakt. Ondertussen liet hij ook zijn zoon Gilles kennismaken met de autosport. Het is een van de ontelbare familieverhalen!
 
“We delen telkens het stuur van dezelfde wagen, waardoor een gezonde competitie ontstaat tussen ons beiden”, lacht de Luikenaar. “Soms is de ene sneller, dan weer de andere. Dat zorgt ervoor dat we elkaar naar een hoger niveau tillen en op die manier betere resultaten behalen.”
 
Aan het stuur van hun #426 vinden vader en zoon komend seizoen opnieuw onderdak bij AP, de structuur van Patrick Bovy, die de technische assistentie verzorgt van Acome Racing. “We krijgen dit jaar de versterking van Jean-Luc Vandormael, die een paar jaar geleden deel uitmaakte van Acome Racing”, doet Pierre zijn plannen uit de doeken. “Misschien ontvangen we ook Sébastien Incardona als vierde rijder tijdens het Franco Fun Festival en de Hankook 25 Hours VW Fun Cup, de twee races op het Circuit de Spa-Francorchamps.”
 
Door het gebrek aan een Top Gun-rijder komt de sneeuwwitte Evo3 uit in de Fun-categorie. Een bewuste keuze: “Omdat de teams met Top Gun-rijders vanaf komend seizoen een handicap zullen krijgen tijdens de pitstops, vonden we het een betere oplossing om in te schrijven in de Fun-categorie. We zijn ervan overtuigd dat we komend seizoen kunnen schitteren in die klasse en kijken uit naar de start van het seizoen.”
 
De verdere plannen van Acome Racing worden later bekendgemaakt, maar nu al staat vast dat het partnerteam van organisator Kronos Events vier of vijf wagens zal inschrijven voor het volledige seizoen. “Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!” sluit Pierre Piron af. “Hoewel we natuurlijk sterke resultaten ambiëren op het asfalt, kan ik echt genieten van de grote familie die Acome Racing vormt. Het is die uitstekende sfeer die me telkens weer laat terugkomen naar de VW Fun Cup!”

VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Fun Cup powered by Hankook: we zijn vertrokken!

Het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook gaat dit weekend van start in Mettet. Op het menu staat een eerste race...

De Fun Cup en Torfs Compact Machinery verlengen hun samenwerking

Ook tijdens het seizoen 2023 van de Fun Cup powered by Hankook slaan Kronos Events en Torfs Compact Machinery de handen in elkaar.  De kleuren...

CrowdStrike 24 Hours of Spa klaar voor recordgrid met 72 auto’s

De CrowdStrike 24 uur van Spa is het prestigieus autosportevenement dat in de zomer van 2023 plaatsvindt in Spa-Francorchamps. Het evenement zal bestaan uit...
error: Content is protected !!