De Fun-klasse in het vizier van de #426 AP by Acome

Voor het 21ste opeenvolgende seizoen (!) staat Pierre Piron aan de start van de VW Fun Cup powered by Hankook! De kampioen van 2007 zal naar goede gewoonte een team vormen met zijn zoon Gilles op de #426 AP by Acome, samen met nieuwkomer Jean-Luc Vandormael. De drie rijders mikken op het Fun-klassement, voor teams zonder Top Gun-rijder.
 
Hij is ontegensprekelijk een van de vaste waarden van het kampioenschap van Kronos Events. Pierre Piron, die in 2002 zijn allereerste seizoen in de VW Fun Cup betwistte, heeft van de spectaculaire racekever zijn tweede thuis gemaakt. Ondertussen liet hij ook zijn zoon Gilles kennismaken met de autosport. Het is een van de ontelbare familieverhalen!
 
“We delen telkens het stuur van dezelfde wagen, waardoor een gezonde competitie ontstaat tussen ons beiden”, lacht de Luikenaar. “Soms is de ene sneller, dan weer de andere. Dat zorgt ervoor dat we elkaar naar een hoger niveau tillen en op die manier betere resultaten behalen.”
 
Aan het stuur van hun #426 vinden vader en zoon komend seizoen opnieuw onderdak bij AP, de structuur van Patrick Bovy, die de technische assistentie verzorgt van Acome Racing. “We krijgen dit jaar de versterking van Jean-Luc Vandormael, die een paar jaar geleden deel uitmaakte van Acome Racing”, doet Pierre zijn plannen uit de doeken. “Misschien ontvangen we ook Sébastien Incardona als vierde rijder tijdens het Franco Fun Festival en de Hankook 25 Hours VW Fun Cup, de twee races op het Circuit de Spa-Francorchamps.”
 
Door het gebrek aan een Top Gun-rijder komt de sneeuwwitte Evo3 uit in de Fun-categorie. Een bewuste keuze: “Omdat de teams met Top Gun-rijders vanaf komend seizoen een handicap zullen krijgen tijdens de pitstops, vonden we het een betere oplossing om in te schrijven in de Fun-categorie. We zijn ervan overtuigd dat we komend seizoen kunnen schitteren in die klasse en kijken uit naar de start van het seizoen.”
 
De verdere plannen van Acome Racing worden later bekendgemaakt, maar nu al staat vast dat het partnerteam van organisator Kronos Events vier of vijf wagens zal inschrijven voor het volledige seizoen. “Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!” sluit Pierre Piron af. “Hoewel we natuurlijk sterke resultaten ambiëren op het asfalt, kan ik echt genieten van de grote familie die Acome Racing vormt. Het is die uitstekende sfeer die me telkens weer laat terugkomen naar de VW Fun Cup!”

VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!