VW Fun Cup: EEN EERSTE TITEL UITGEREIKT IN LIMBURG?

Boekt Allure Team komende zondag een vierde titel in vijf jaar in de VW Fun Cup powered by Hankook? De tegenstanders hebben andere plannen op Circuit Zolder! De strijd in de Limburgse arena tijdens de voorlaatste afspraak van het seizoen, van 10u tot 17.55u, oogt in ieder geval schitterend. 

De bomen verliezen hun bladeren en dus is de herfst sinds kort in het land. En wie denkt aan de herfst, denkt ook aan de finale van de competities op circuit. Komend weekend ontvangt de omloop van Zolder de zesde en voorlaatste manche van de VW Fun Cup powered by Hankook, terwijl het slotstuk over drie weken plaatsvindt op het TT Circuit Assen. 

Tegen alle verwachtingen in zou de Limburgse etappe nazomerse weersomstandigheden moeten aanbieden, met veel zon en aangename temperaturen. De 46 teams op de startgrid hebben niet te klagen!

Vorig jaar vormde Circuit Zolder, toen de laatste manche van het kampioenschap, al het decor voor de titeluitreiking. Mogelijk is dat ook dit jaar het geval! Na vier opeenvolgende zeges (waaronder de Hankook 25 Hours VW Fun Cup) op vijf betwiste wedstrijden dit seizoen, teert de #277 Allure Team dan ook op een comfortabele voorsprong in het kampioenschap. Bovendien heeft het team tot nog toe geen enkele ‘joker’ opgebruikt (het slechtste resultaat of de optelling van twee puntentoekenningen van 50 procent kunnen op het einde van het seizoen geschrapt worden). Voor het Luikse team, dat opnieuw een beroep doet op het trio Cédric Bollen-Sébastien Kluyskens-Gilles Debrus, staat een nieuw succes dus synoniem voor een vierde bekroning in vijf jaar.

De concurrentie heeft geen keuze: de overwinning is de enige manier om de druk tot en met Assen aan te houden, ook al worden er in Nederland vijftig procent extra punten uitgedeeld na vier uur wedstrijd. Drie teams strijden voor de tweede plaats en bevinden zich op een zakdoek van elkaar: de #280 Socardenne by Milo (Kevin Balthazar-Matteo Raspatelli-Romain Degeer), de #2 DRM Autographe (Edouard Mondron en Gilles Smits krijgen het gezelschap van Wolfgang Reip) en de #44 Jac Motors (met Timo Van Impe als versterking voor de tandem Michael Leenders-Laurent Jaspers).

Een lange lijst outsiders

In een bijzonder omvangrijk peloton staan de oustiders in de rij om op zondagavond – minstens – een podiumplaats te ambiëren. We denken maar aan de #269 Jac Motors (met de terugkeer van Stéphane Perrin aan de zijde van Mathieu Detry en Sébastien Incardona), de twee andere wagens van Socardenne by Milo (de #149 van Lorenzo Donniacuo-Christophe Nivarlet-Tom Rensonnet en de #289 van kartrijders Kevin Caprasse-Benjamin Kaivers-Matts Breckpot), de #426 Acome Racing (Pierre Piron-Gilles Piron-Martin Leburton) en de #499 Art Blanc Tourneur (Guillaume Mondron-Simon Tourneur-Emile de Dryver).

De zegekandidaten in de Fun-categorie (voor teams zonder Top Gun-rijder) mogen echter niet vergeten worden. Guillaume Dumarey en Pol Van Pollaert zijn terug na de 25 Hours en komen niet voor een figurantenrol in de #24 Petrolheads. Ze kunnen zich mengen in de strijd tussen de titelkandidaten, te beginnen met de #415 Clubsport Racing (Tom Boonen-Marnik Battryn-Johan Huygens) en de #219 van CG Racing, waar rallyrijder Sébastien Bedoret, recent winnaar van de Omloop van Vlaanderen, de teamgenoot wordt van William Godefroid. De #292 Comtoyou Racing (Maxime Lieutenant-Gilles Verleyen-Tristan Földesi-Jordan Latragna) en de #65 Leader Racing (met de jonge Paul Theysgens, Mardeen Benjamin en Nygel Verhaeren) zullen eveneens een rol spelen in een categorie die steeds interessanter wordt.

In het Pure-klassement (voor rijders met alleen de VW Fun Cup als ervaring), worden de #281 ACM – Cash Converters (Arnaud Quédé-Benoit Arnaudet-Geert Windels-Sébastien Morel) en de #278 Acome Racing (Manu Nava-David Doutrepont-Anthony Rosa) door een half punt gescheiden. Zonder verrassing wordt de titel betwist tussen die twee teams, al hebben de regerende kampioenen van de #255 DZ Racing by Acome (Sébastien Dorkel-Amine Zeghouani-Jean-Luc Van Dormael-Hakim Ouassini) en de #114 Clubsport Racing (Philip Vandewalle-Charly De Munter-Olivier Aerts-Bram Vanhengel) nog niet alle hoop opgegeven. Maar dan moet er wel geschitterd worden in Zolder.

Leuk is ook de deelname van de #78 van BIKC by DRM, een auto met drie kampioenen van het afgelopen Belgian Indoor Karting Championship aan boord: Kilian Stordeur, Alain Huls en Filipe Vieira. Olivier Bertels wordt de vierde man aan het stuur.

In Evo2 (voor TDI-motoren) gaan de #227 JUSI Racing (Jurgen Vermeulen-Linus Christiaens-Diederik Ceyssens-Kris Van Bael) en de #254 SGRT.be (Jurgen Knockaert-Yehann De Wachter-Didier Wittevrongel-Simon Lurkin-Kenneth De Maeyer) door met hun gebruikelijke duel. 

Biplaces: de tweestrijd gaat door

Net als in Pure en Fun, blijft de spanning in de Biplace-categorie meer dan waarschijnlijk standhouden tot de finale op het TT Circuit Assen begin november. Na rekening gehouden te hebben met het slechtste resultaat, is er slechts een kloof van zeven punten tussen de #342 Monster Trendy by Milo en de #365 Carpass LRE by DRM. Op de eerste auto worden Francis Plunus en Éric Jardon versterkt door Christian Houbben. Op de tweede wordt de afwezigheid van Stéphane Lémeret (op jacht naar de titel in het Franse GT-kampioenschap) gedeeltelijk opgevangen door Alexis van de Poele, de wegkapitein van een team dat ook bestaat uit Jean-Luc Heymans, Philippe Reynens en Gautier Engisch. Alles kan nog tussen de twee gebruikelijke protagonisten van het kampioenschap!

In een peloton dat bestaat uit acht Biplaces kunnen enkele teams stokken in de wielen steken van de titelkandidaten. De #377 Michael Mazuin Sport, winnaar in Zandvoort met de jonge Camille en Louis Mazuin, hoort bij de favorieten. De #360 CBRS by Milo (Alain Dupont-Philippe Fisette-Michel Koning) en de #361 Credeco by Leader (Marc-Olivier Van Oppens-Jean-Pierre Vanderfeesten-Norbert Camara), winnaar in het Franco Fun Festival, moeten echter ook in het oog gehouden worden. En waarom zou de verrassing tot slot niet kunnen komen van de #326 WCB by DDS Racing (Kurt Bultynck-Dieter Claeys-Marc Bogaert)?

De kwalificatie wordt verdeeld in twee sessie van 60 minuten op zaterdag (10.55u-11.55u en 13u-14u), met vervolgens het kwalificatiespel in de Fun Club van Kronos dat de startgrid zal bepalen. Zondag wordt de start gegeven om 10 uur, voor een race over 7 uur en 55 minuten. De toegang is zoals altijd helemaal gratis, dus… See you in Zolder!

Bron: VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!