VW Fun Cup: Eerst Zolder, dan uitstap naar het zuiden

Het begin van de herfst is een intense periode voor de VW Fun Cup powered by Hankook. Twee weken amper na de erg geslaagde Trophée Nostalgie in de Elzas, ontvangt Circuit Zolder ditmaal de amusante racekevers tijdens een meeting die verder ook uit de BGDC en de Formel Vau bestaat.
 
De race in Limburg is normaal de finale van het seizoen, maar vormt in dit geval de voorlaatste afspraak van het kampioenschap, aangezien de Fun & Sun Trophy op het Circuit de Lédenon op 13 en 14 november het seizoen afsluit. De laatste race in België, met een duur van acht uur (475 minuten om precies te zijn), krijgt minstens veertig teams aan de start. Mogelijk betekent komend weekend eveneens een kantelpunt voor het kampioenschap.
 
Na een fantastische inhaalrace op l’Anneau du Rhin, telt de #477 DRM Autographe Cup 8,5 punten voorsprong in de tussenstand, als er rekening wordt gehouden met het schrapresultaat. Sébastien Kluyskens, Maxime Soulet en Cédric Bollen willen nog meer schade aanrichten in Zolder, maar de #280 Socardenne Milo zal zich niet zomaar gewonnen geven. Het trio Matts Breckpot-Lorenzo Donniacuo-Kevin Caprasse moet zondag beter doen dan de #477 om zijn lot in eigen handen te houden in Lédenon!
 
Zonder onverwachte wendingen gaat de titelstrijd in het algemene klassement tussen die twee wagens die – dat is logisch – ook voor de bekroning in het Cup-klassement gaan. In de categorie waarin alle teams minstens uit één Top Gun-rijders bestaan, mikken drie wagens op de bronzen medaille: de #480 Milo Tourneur (Simon Tourneur-Guillaume Mondron-Gilles Verleyen), de #426 AP by Acome (Pierre Piron-Alexandre Renneteau-Martin Leburton) en de #999 Knauf by DDK (Aurélien Comte-Pierre Yves Corthals-Marc Lognard).
 
Tijdens de wedstrijd in Zolder zal de #60 ongetwijfeld een groot deel van de aandacht van de VW Fun Cup-gemeenschap opeisen. Zestig, dat is immers sinds kort de leeftijd van de onvermijdelijke François Bouillon. Een week na zijn podium in de 24 Uur van Zolder, deelt de sympathieke gentleman driver – in de beste zin van het woord – het stuur van de Team McBouillon 60 by Comtoyou met zijn beschermeling Frédéric Vervisch. François speelde een hoofdrol in de carrière van de officiële Audi Sport-rijder… De West-Vlaming is dat nooit vergeten en zal dus van de partij zijn, samen met Jurgen Knockaert en Sam Furnier om het team te vervolledigen.
 
Fun: Milo Graficko en DRM Autographe Fun zij aan zij
 
De verschillen aan de top van het algemene klassement zijn beperkt, maar wat dan gezegd van de Fun-klasse? In die categorie voor teams zonder Top Gun-rijder heeft de #404 Milo Graficko gebruikgemaakt van zijn tweede zege van het seizoen in de Elzas om een voorsprong te nemen in het kampioenschap. Na rekening te houden met het schrapresultaat, tellen Timo Van Impe en Matteo Raspatelli echter slechts twee punten voorsprong op de #2 DRM Autographe Fun. Ulysse De Pauw vormt, door de afwezigheid van Stéphane Lémeret, een team met Nygel Verhaeren, een van de winnaars van de voorbije Hankook 25 Hours VW Fun Cup. Het doel voor het Brusselse team: zo snel mogelijk de pech van de vorige race vergeten.
 
Ondanks een matig weekend in de Elzas heeft de #278 Acome Racing by AP (Manu Nava-David Doutrepont-Anthony Rosa) zich comfortabel in derde stelling genesteld, want de #415 Clubsport Racing by Allure (Koen De Wit-Pieter Ooms-Romain Degeer) beleefde een Trophée Nostalgie om snel te vergeten.
 
Pure: Milo Graficko met overschot
 
Het succes in Fun van de #404 Milo Graficko heeft er uiteraard voor gezorgd dat ook de Pure-categorie, voor rijders met alleen de VW Fun Cup op hun palmares, op hun naam kwam te staan. Timo van Impe en Matteo Raspatelli hebben in het kampioenschap dus het ruime sop genomen en hun tegenstanders lijken alleen nog voor de ereplaatsen te strijden. Uiteraard staan er nog twee overwinningen op het spel, waarvoor de #422 Michaël Mazuin Sport (Michaël, Camille en Louis Mazuin), de #281 AC Motorsport (Geert Windels-Benoit Arnaudet), de #290 Herock by Comtoyou Racing (Laurent van Laere-Gaëtan Lancksweerd-Benjamin De Cock) en de #199 DRM Materne Credeco (Philippe Denis-Quentin Denis-Jean-Luc Heymans-Martin Businaro) grote kandidaten zijn.
 
De Vintage-categorie blijft overtuigen, met vier VW Fun Cup Vintage (ofwel de Evo1) aan de start. Er zijn de #40 VFC – Team 40 in de Gulf-kleuren (met Patrice Trenchant, Renaud en Olivier Losfeld), de #46 VFC – Rêves Passions (Jérémy Ricci-Patrick Asnong-Mathieu Simone), de #174 VFC – 4 Race (Simon Duterme-Virginie de Hoe-Didier Lecloux) en de Biplace #333 VFC – Les As du Bâtiment (Eric de Hoe-Jacques Walens-Bruno Genot-Julien Petitpas-Yann Zimmer).
 
Biplaces: nog twee keer strijden voor de zege
 
De #342 Milo Monster Trendy, meer dan ooit aan de leiding van het kampioenschap, is zo goed als zeker van de titel als de auto aan de start staat van de laatste twee races van het seizoen. Éric Jardon en Francis Plunus komen dus vooral naar Limburg om punten te scoren.
 
De hoogste podiumtrede is de doelstelling voor de concurrentie, met onder meer de #355 Publincentive (Olivier Baudet-Jean-Michel Mahy-Lyssia Baudet-Christian Gengoux), de #315 Fun 4 Racers by Comtoyou Racing (Norbert Camara-Marc-Olivier Van Oppens-Geoffrey Bara-Frédéric Taquet), de #365 Car-Pass LRE by DRM (Philippe Reynens-Gautier Engisch-Edouard De Braekeleer-Maxime Pasture) en de #377 Michaël Mazuin Sport (Jacques Pierard-Geoffrey Charlier-Ralph Pierard).  
 
Zaterdag vindt de kwalificatiesessie plaats tussen 10.30u en 11.55u, voor een warm-up van 30 minuten om 17.20 uur. Zondag wordt de start van het Zolder Fun Festival om 10 uur gegeven.

VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!