VW Fun Cup: Hockenheim geannuleerd, Kronos Events focust op 2021

Er bestaat geen enkele twijfel meer over: het jaar 2020 heeft de VW Fun Cup powered by Hankook weinig geluk bezorgd. Door nieuwe richtlijnen in Duitsland moet nu ook de wedstrijd op het F1-circuit van Hockenheim, een ultieme poging om het kampioenschap op een gepaste manier te eindigen, geannuleerd worden.

De afgelopen weken heeft het dynamische team van Kronos Events hard gewerkt om het beoogde aantal wagens – 25 was de ambitie – te verzamelen voor een wedstrijd op het Duitse circuit van Hockenheim op 12 en 13 december. Net wanneer de VW Fun Cup-teams in die opdracht waren geslaagd, kwam er echter slecht nieuws. Door de verstrengde maatregelen in Duitsland kreeg het circuit de boodschap dat er voorlopig geen competitie meer mag georganiseerd worden. 

“Het is een nieuwe tegenslag, maar onze organisatie en de gemeenschap van de VW Fun Cup hebben al meermaals getoond sterk in hun schoenen te staan”, reageert Marc Van Dalen, CEO van Kronos Events. “Iedereen is en blijft gemotiveerd om het kampioenschap te laten schitteren en dat zullen we volgend seizoen zonder enige twijfel merken. We drukken op de resetknop en kijken met veel ongeduld uit naar 2021, waarvoor we een onklopbare kalender hebben samengesteld.”

Het seizoen 2021 bestaat naar goede gewoonte opnieuw uit zeven afspraken, met uiteraard de Hankook 25 Hours VW Fun Cup als onbetwistbare hoogtepunt. De campagne start eind maart in België, met een dubbele race op het Circuit Jules Tacheny de Mettet.

VW Fun Cup powered by Hankook – Kalender 2021

  • Test & Discovery Day – Circuit Jules Tacheny de Mettet – 20-21/03 (2H+2H)
  • Fun & Sun Trophy – Circuit de Lédenon – 24-25/04 (3,5H+3,5H)
  • Franco Fun Festival – Circuit de Spa-Francorchamps – 7-8-9/05 (8H)
  • Benelux Open Races – Circuit Zandvoort – 4-5-6/06 (8H)
  • Hankook 25 Hours VW Fun Cup – Circuit de Spa-Francorchamps – 9-10-11/07 (25H)
  • Trophée Nostalgie – Circuit de l’Anneau du Rhin – 17-18-19/09 (8H)
  • Zolder Fun Festival – Circuit Zolder – 2-3/10 (8H)

VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!