VW Fun Cup powered by Hankook: de stand van zaken in het Super Season

Het is geen primeur: de uitzonderlijke gezondheidssituatie heeft stokken in de wielen gestoken van het seizoen 2020 van de VW Fun Cup powered by Hankook. Toch werden er tijdens het ‘coronajaar’ drie wedstrijden georganiseerd en voor promotor Kronos Events bestond er geen twijfel dat die niet mochten vergeten worden. Daarom betwisten de deelnemers, naast het traditionele kampioenschap van zeven wedstrijden in 2021, op dit moment een Super Season dat ook rekening houdt met de drie races van het jaar 2020.

Nu vijf van de tien wedstrijden betwist zijn, is dit het uitgelezen moment om een stand van zaken op te maken in de kampioenschappen van het Super Season. Weinig verrassend vinden we de #477 DRM Autographe Cup bovenaan het voorlopige klassement. Cédric Bollen en Sébastien Kluyskens (om beurt gesteund door Gilles Debrus, Maxime Soulet en Édouard Mondron) begonnen het jaar met een dubbel succes in Mettet. De techniek stond niet aan hun zijde tijdens het Franco Fun Festival, maar ze blijven de grote favorieten voor de zogenaamde ‘supertitel’.

In Francorchamps was de grootste prijs voor de #278 Acome Racing by AP. Manu Nava, David Doutrepont, Anthony Rosa en Alexandre Charlier presteerden erg regelmatig in 2020 en in het begin van 2021. Als beloning krijgen ze een prachtige tweede plaats in het voorlopige algemene klassement van het Super Season, voor de #2 DRM Autographe, een auto waar heel wat verschillende rijders de revue passeerden. Met slechts zeventien punten tussen de eerste en derde positie blijft alles bijzonder open voor de volgende afspraken: Zandvoort op 5 en 6 juni, en vooral de Hankook 25 Hours VW Fun Cup van 9 tot en met 11 juli. De #415 Clubsport Racing en de #480 Milo Tourneur vervolledigen de voorlopige top 5, op enige achterstand, van het algemene klassement.
 
Fun en Pure: Acome Racing by AP en Mazuin Sport domineren

In de Fun-categorie, voor teams zonder Top Gun-rijder, is het logisch dat de #278 Acome Racing by AP de leidersplaats inneemt. Onder meer dankzij het succes in de algemene uitslag van Spa-Francorchamps, bovenop de zege in de Fun-klasse in Zolder vorig jaar, beschikt het viertal Nava-Doutrepont-Rosa-Charlier over een grote voorsprong op de #415 Clubsport Racing, winnaar van de races in Zandvoort en op l’Anneau du Rhin in 2020. De familie Mazuin, nog altijd op zoek naar een eerste succes in Fun, plaatst de #422 Mazuin Sport op de derde plek, voor de #199 DRM Materne Credeco en de #399 DRM Family.

#399 DRM Family

Een blik op het Pure-klassement, voor rijders met alleen de VW Fun Cup als ervaring, leert ons dat Michaël Mazuin en zijn kinderen – Camille en Louis – de top van de klassering innemen na drie opeenvolgende zeges in 2020. De rivalen kwamen echter met een antwoord in het begin van het seizoen 2021. Tijdens de volgende races moeten de #199 DRM Materne Credeco en de #53 DRM Nice Cars in het oog gehouden worden. Opgepast ook voor de inhaalrace van de #404 Graficko Milo, onlangs auteur van twee opeenvolgende zeges in hun klasse.
 
Biplaces: snelheid en regelmaat voor Monster Trendy by Milo

Om een kampioenschap te willen winnen, is er snelheid en regelmaat nodig. Francis Plunus en Éric Jardon weten dat beter dan wie dan ook. De twee heren, af en toe versterkt door snelle teamgenoten, wonnen meermaals met de #342 Monster Trendy by Milo sinds het begin van het Super Season. De #355 Publicentive by Leader blijft echter in de running, onder meer na een succes in de Elzas in 2020.

De rijders van de #377 Michaël Mazuin Sport, de #361 Leader Racing en de #365 Carpass LRE by DRM waren minder regelmatig of stonden niet overal aan de start. Ze hopen hun achterstand in te halen tijdens de volgende wedstrijden, te beginnen met de Benelux Open Races in Zandvoort op 5 en 6 juni. De race aan de Noordzee betekent de start van de tweede helft van het unieke Super Season!

VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!