VW FUN CUP POWERED BY HANKOOK: EEN FANTASTISCH PROGRAMMA VOOR 2020

De VW Fun Cup powered by Hankook blaakt van gezondheid, en dat is maar goed ook! We kunnen zelfs stellen dat het kampioenschap nog nooit zo goed gedraaid heeft sinds Kronos Events de promotie van deze formule voor de sympathieke Racekevers in handen heeft genomen. Met nog één wedstrijd op het menu, op 2 en 3 november op het TT Circuit Assen, is het nu al zeker dat het gemiddeld aantal inschrijvingen dit jaar records zal breken. Ook de Hankook 25 Hours VW Fun Cup is eens te meer uitgedraaid op een groot succes.
 
Volgens het principe ‘Don’t change a winning team’, biedt promotor Kronos Events een verfijnde kalender aan voor 2020, zonder grote evoluties. Het evenwicht tussen België (vier wedstrijden) en de buitenlandse meetings (drie races) wordt opnieuw behouden, net als een maximale variatie voor teams en rijders, die zes verschillende bestemmingen kunnen noteren voor een totaal van zeven afspraken. En zoals de teams het willen, is er veel tijd voor de 25 Hours om de grote klassieker degelijk voor te bereiden en meer tijd erna om uit te rusten… en na te denken over de twee laatste wedstrijden.
 
Ook wat betreft het format besliste de organisatie om niet onnodig te sleutelen. De teams en rijders hebben de afstand van 8 uur voor alle wedstrijden sterk geapprecieerd, met als enige uitzondering natuurlijk de… Hankook 25 Hours VW Fun Cup in Spa-Francorchamps. In totaal staan er niet minder dan 73 wedstrijduren – en 90 uur in competitie – op het programma van de volgende campagne!
 
De enige wijzigingen werden met andere woorden ingevoerd om sommige wedstrijden op een betere datum te plaatsen, om meer plezier en comfort te garanderen. Hieronder de details.
 
21-22 maart: Kronos 8 Hours of Mettet
 
Het Circuit Jules Tacheny is een van de drie gehomologeerde circuits in België en een plaats op de kalender is een evidentie. Bovendien biedt Mettet enkele opmerkelijke voordelen. Het circuit is ontworpen om rijders op te leiden en bestaat uit allerlei uitdagingen, maar aan een relatief lage snelheid en met een goede veiligheid. Ideaal dus voor debutanten om in het juiste ritme te komen! De mogelijkheid om bijna het volledige circuit te bezichtigen vanop de berm of de terrassen is een onbetwistbaar pluspunt. Kortom, een perfecte aftrap van het nieuwe seizoen!
 
25-26 april: Dutch Fun Festival – Assen
 
Sinds zijn intrede op de kalender van de VW Fun Cup powered by Hankook in 2018 brengt het TT Circuit van Assen unaniem positieve reacties teweeg. De ‘Kathedraal van de snelheid’ voor de fans van de MotoGP is evenzeer een circuit dat geapprecieerd wordt op vier wielen. De Nederlandse afspraak vormt dit jaar de – laattijdige – finale door de organisatie van de Motocross of Nations, maar krijgt voor het volgende seizoen een prachtige datum in de lente.
 
9-10 mei: Franco Fun Festival – Francorchamps
 
Spa-Francorchamps, nog altijd beschouwd als het mooiste circuit ter wereld, is de enige omloop die tweemaal verschijnt op de kalender. De datum begin mei vormt het ideale moment om de niet te missen Hankook 25 Hours VW Fun Cup voor te bereiden. Eens te meer wordt de generale repetitie voor het hoogtepunt van het jaar georganiseerd in samenwerking met de Fun Cup France en zouden we dus meer dan 100 Kevers op het circuit moeten zien. Indrukwekkend!
 
23-24 mei: Magny-Cours Cups
 
Het gewezen podium voor de Grote Prijs van Frankrijk F1, een van de belangrijkste circuits in Frankrijk, maakte zijn opwachting op de kalender in 2019. Het Circuit de Nevers Magny-Cours werd volledig gemoderniseerd en is meteen een must geworden voor teams en rijders. De bocht van Estoril, de haarspeld van Adelaide, de chicane van de Nürburgring, de 180°, de combinatie van Imola, Château d’eau… Het zijn stuk voor stuk namen die geschiedenis gemaakt hebben in de autosport. Er is verder nog uitstekend nieuws ten opzichte van 2019: op aanvraag van de deelnemers wordt er ditmaal geracet op zondag!
 
11-12 juli: Hankook 25 Hours VW Fun Cup
 
Niet te missen! Jaar na jaar wint de Hankook 25 Hours VW Fun Cup aan belang. Op 13 juli van dit jaar stonden niet minder dan 126 Racekevers aan de start van de langste wedstrijd ter wereld. De magie van de nacht in Spa-Francorchamps, het vuurwerk, maar ook alle randanimaties, de Parade voor de Volkswagen Oldtimers, de integrale uitzending van de race op het internet… Heel wat argumenten dus die bijdragen tot de promotie van een wedstrijd voorbehouden aan amateurrijders, waar sterren met open armen worden ontvangen. Bij Kronos Events wordt nu al hard gewerkt om de editie 2020 nog hoogstaander te maken!
 
12-13 september: Benelux Open Races – Zandvoort
 
Tussen de komst van de VW Fun Cup powered by Hankook naar Zandvoort in september van dit jaar en het volgende bezoek over elf maanden, zal het circuit in de Nederlandse duinen een grondige transformatie hebben ondergaan. U wist het al, Zandvoort zal in 2020 opnieuw de Grote Prijs van Nederland ontvangen en moet moderniseren. Voor de VW Fun Cup powered by Hankook betekent dat een nog betere context dan in het verleden. De tijd van het jaar leent zich tot zonnige weersomstandigheden en een vakantiegevoel, waardoor deze afspraak zonder twijfel een van de hoogtepunten vormt voor teams en rijders.
 
10-11 oktober: Zolder Fun Festival
 
De uitzonderlijke verplaatsing van de meeting van Assen naar begin november heeft ervoor gezorgd dat Zolder niet langer de finale vormt van het kampioenschap. Dat verandert echter in 2020, aangezien de VW Fun Cup powered by Hankook het seizoen zowel zal openen als afsluiten in ons land. De enige wedstrijd in Vlaanderen kent altijd een groot succes en we kunnen dus maar een ding hopen: volgend jaar in Limburg een al even spannende finale beleven als die van dit seizoen!

VW Fun Cup powered by Hankook – Kalender 2020

  1. Kronos 8 Hours of Mettet – 21-22 maart
  2. Dutch Fun Festival – Assen – 25-26 april
  3. Franco Fun Festival – Francorchamps – 9-10 mei
  4. Magny-Cours Cups – 23-24 mei
  5. Hankook 25 Hours VW Fun Cup – 11-12 juli
  6. Benelux Open Races – Zandvoort – 12-13 september
  7. Zolder Fun Festival – 10-11 oktober
Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!