VW Fun Cup: Vier maal DRM tijdens seizoensstart op Mettet

Het startschot van het seizoen 2021 van de VW Fun Cup powered by Hankook is gegeven! Om weer het juiste ritme te pakken te krijgen, stonden op het Circuit Jules Tacheny de Mettet twee races van twee uur op het programma voor de 44 ingeschreven teams. Voor de liefhebbers van de amusante racekevers, die gewend zijn om lange races af te werken, was het sprinten geblazen!

DRM Motorsport, getipt als favoriet, heeft de verwachtingen ingelost door de twee voornaamste klassementen te winnen tijdens de twee confrontaties. De #477 DRM Autographe Cup (Cédric Bollen-Sébastien Kluyskens-Maxime Soulet) zegevierde tweemaal in het… Cup-klassement, terwijl de zusterwagen, de #2 DRM Autographe Fun (Ulysse De Pauw-Gilles Smits-Matthieu de Robiano), tweemaal de beste was in het Fun-klassement. Met vier zeges heeft het Brusselse team zijn seizoensstart niet gemist. Revanche in Lédenon op 24 en 25 april!

Cédric Bollen, Sébastien Kluyskens en Maxime Soulet hebben alleen kruimels overgelaten voor de concurrentie. De eerste twee rijders, ongeslagen tijdens de drie races van 2020, stuurden de #477 DRM Autographe Cup opnieuw naar de zege, ditmaal met Maxime Soulet als teamgenoot. Het recept kent geen geheimen: een snel en homogeen team, een sterke wagen en een onberispelijke strategie. Eenvoudig, zo lijkt het. Nochtans leek de #280 van Milo Socardenne op weg naar de zege in de tweede manche. Kevin Caprasse, Lorenzo Donniacuo en Alessio Picariello hadden slechts zeven seconden toegegeven in Race 1 en streden mee voor de zege toen Kevin een bandenstapel aan de binnenkant van een bocht raakte. Hun teamgenoten op de #480 Milo Tourneur (Guillaume Mondron-Simon Tourneur-Gilles Verleyen) stonden eerder op de dag al op het podium en profiteerden van het incident om ditmaal de tweede plek te veroveren, voor de #426 van AP by Acome (Gilles en Pierre Piron vormden een team met Martin Leburton). De #44 Jac Motors (Laurent Jaspers-Michaël Leenders-Emile De Dryver) eindigde tweemaal in de top 5. Verder vermelden we nog de zesde en vijfde plek van de #292 Comtoyou Racing met Frédéric Vervisch als wegkapitein van een team dat daarnaast bestond uit Angélique Detavernier en Vincent Verschueren, voormalig Belgisch rallykampioen.

Ulysse De Pauw had in de slotseconden de pole positie neergezet tijdens de kwalificatiesessie en onderstreepte zo de ambities van de #2 DRM Autographe Fun die hij deelt met Gilles Smits en teambaas Matthieu de Robiano. Twee races van twee uur later bevestigde de #2 door telkens het Fun-klassement op zijn naam te schrijven, de categorie voor rijders zonder Top Gun. Daarachter woedde een onvoorspelbare strijd voor de ereplaatsen. Eerst was de zilveren medaille voor de #278 Acome Racing by AP bestuurd door David Doutrepont en Anthony Rosa. Nadien nam de #404 Milo Graficko van Timo Van Impe en Matteo Raspatelli revanche voor een aanrijding in de eerste confrontatie, door de tweede plek in de categorie te grijpen. Identiek waren de namen van de rijders op de derde podiumtrede. Tijdens zijn terugkeer in een eigen wagen, de #13 NSL by Allure, toonde Fred Bouvy zich een perfecte begeleider voor zijn jonge teamgenoot Rafael Villagomez. De Mexicaan betwist dit seizoen het FIA F3-kampioenschap en maakte indruk door in de tweede race even de algemene leiding in handen te nemen. 

Binnen het Fun-klassement ging de zege in de Pure-divisie, voor rijders met alleen de VW Fun Cup als ervaring, eerst naar het drietal op de #53 DRM Nice Cars, hun allereerste overwinning. Een mooie beloning voor Frédéric Bocquet-Simon Carrera-Arnaud Kahia, die sneller waren dan de familie Mazuin (papa Michael en zijn kinderen, Camille en Louis). De #422 van Michael Mazuin Sport werd enkele uren later opnieuw tweede in Pure, maar ditmaal achter de #404 Milo Graficko van Timo Van Impe en Matteo Raspatelli.

In de buik van het peloton vierden de nostalgici de terugkeer van een Evo1, zeg maar de VW Fun Cup van de eerste generatie. De nieuwe Vintage-klasse, door Kronos Events op poten gezet in het kader van het project ‘Go to 25’ om het 25-jarige bestaan van de VW Fun Cup te vieren in 2022, werd officieel gelanceerd door de #272 van Julien Petitpas en Mathieu Simone.

In de categorie van de Biplaces hadden we het gebruikelijke duel verwacht tussen de #365 Car-Pass LRE by DRM en de #342 Milo Monster Trendy. Zo geschiedde, met een zege voor iedere wagen! Tijdens de eerste manche werd het duel stopgezet door een aanrijding in de beginfase, die de kansen van de #342 van Eric Jardon en Francis Plunus in rook deed opgaan. Het trio Stéphane Lémeret-Miguel Coppieters-Philippe Reynens won overduidelijk voor de #355 Publincentive by Leader Racing (Olivier Baudet-Jean-Michel Mahy-Christian Gengoux-Lyssia Baudet) en de #315 Fun4Racers (Norbert Camara-Marc-Olivier Van Oppens-Geoffrey Bara-Frédéric Taquet).

Op het einde van de dag namen Eric Jardon en Francis Plunus sportieve revanche. Eric Jardon weerstond meesterlijk aan de terugkeer van Stéphane Lémeret en won nipt met de #342 Milo Monster Trendy, voor de #365 Car-Pass LRE by DRM. De #355 Publincentive by Leader Racing bevestigde zijn goede vorm in de eerste race met een nieuwe podiumplaats. 

De #319 CG Racing van Jean-François Huart en Alain Furnal, de enige Evo2 aan de start, was tot slot een mooie verrijking voor het peloton op het Circuit Jules Tacheny de Mettet. De volgende afspraak is in Lédenon, op 24 en 25 april, tijdens de Fun & Sun Trophy.

VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!