W Series kondigt samenwerking aan met de Formule 1 voor 2021 en daarna

De W Series is verheugd de eerste details van het nieuwe race-seizoen 2021 aan te kondigen en dit in samenwerking met de Formule 1. Echter dit jaar kon het kampioenschap voor vrouwen niet plaatsvinden door de coronapandemie. Voordien stonden de W Series steeds op het voorprogramma van de DTM, maar de keuze om samen te werken met de koningsklasse van de autosport zal de visibiliteit van de racende dames alleen maar ten goede komen.

Er zullen in totaal acht Formule 1-supportraces op de nieuwe kalender van de W Series verschijnen. Om welke locaties en data het precies zal gaan wordt te zijner tijd bekend gemaakt.

Catherine Bond Muir, CEO van de W Series:

“Na zo’n succesvol openingsseizoen in 2019 zijn we bij W Series absoluut verheugd om samen te werken met de Formule 1 voor 2021 en daarna.”

“De Formule 1 is met enige marge ’s werelds beste motorsportserie, en toen we beloofden dat de W-serie in de toekomst groter en beter zou worden, was de samenwerking met de Formule 1 altijd ons ultieme doel. Het lijdt geen twijfel dat, nu de W Series naast en in samenwerking met de Formule 1 wordt gereden, ons wereldwijde bereik, onze impact en onze invloed aanzienlijk zullen toenemen.

“Alles wat de W Series zo populair en succesvol maakte in 2019, zal blijven. De auto’s zullen identiek zijn, de races zullen dichtbij en competitief zijn, en onze missie zal altijd zijn om de interesses en vooruitzichten van vrouwelijke coureurs te bevorderen. We willen dat de W-serie ons zullen entertainen, en dat zal ook gebeuren. Maar we willen ook dat het een cruciale opstap wordt als standaardoptie voor elke vrouwelijke coureur die een professionele racecarrière wil uitbouwen, en onze nabijheid tot de Formule 1 zal dat proces helpen en versterken. Het feit dat de W Series nu in aanmerking komt voor FIA Super License-punten, zal daarbij ook een belangrijke factor zijn.

“We zijn Chase Carey, Ross Brawn en hun collega’s erg dankbaar voor hun vertrouwen in de W Series, we zijn van plan hen te helpen met hun #WeRaceAsOne-programma dit jaar en in de jaren die nog zullen volgen.”

Formule 1 managing director Ross Braw:

“We zijn verheugd om deze week ons seizoen 2021 aan te kondigen en kijken uit naar een spannend seizoen met een spannende mix van nieuwe races en gevestigde circuits die we hebben gemist tijdens ons ongekende seizoen 2020.

“Het is een heel belangrijk moment voor ons om dit seizoen de W Series te verwelkomen als partners voor acht races. Ze zijn voor velen een baken geweest sinds ze in 2019 begonnen met racen. We geloven dat het ongelooflijk belangrijk is om iedereen de kans te geven om het hoogste niveau van onze sport te laten bereiken. De samenwerking met de Formule 1 toont volgend seizoen onze vastberadenheid en toewijding om het belang van meer diversiteit in de sport aan te moedigen.”

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!