W Series schrapt pre-season test begin Mei

Vanwege de aanhoudende problemen met het coronavirus in Europa trekken ook de W Series een streep door de pre-season test. Deze testdag stond gepland voor begin mei op het Circuit Ricardo Tormo Valencia in Spanje. De Spaanse regering kondigde afgelopen weekend al de noodtoestand af, sinds gisteren is het land in quarantaine om alsnog de snelle verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Spanje is na Italië het zwaarst getroffen door het coronavirus binnen de Europese landen.

Er stonden 8 races op de kalender van de W Series voor dit jaar,  twee onder de Formule 1 en de zes andere samen met de DTM. Er is ondertussen contact met de Formule 1 en de DTM met betrekking tot die races, het is nu vooral wachten op verdere ondersteuning. 

CEO Catherine Bond Muir:  “We bevinden ons op onbekend terrein, in omstandigheden die buiten onze controle ligt. Er is nood aan sociale afstand, een verbod op reizen en dat treft dus ook de autosport. Daarom sturen we in deze moeilijke tijden steun en liefde naar al onze piloten, partners, medewerkers, fans en de media.”

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Tweede plaats op het LMGT3-podium voor WRT

BMW M Motorsport maakte een opmerkelijke terugkeer naar de 24 uur van Le Mans na 25 jaar afwezigheid, met zowel hoogte- als dieptepunten tijdens...

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...
error: Content is protected !!