We zullen er alles aan doen om de wedstrijd te winnen

Dit weekend staat op het Circuit van Spa-Francorchamps de derde manche van het Belcar Endurance Championship 2019 geprogrammeerd, in het voorprogramma van de immer populaire 25 Uur VW Fun Cup. Het zijn opnieuw Bert Longin en Christoff Corten die het stuur van de #11 Krafft Racing Norma M20 delen, en het duo heeft maar één doel voor ogen: een tweede seizoenszege behalen.

Na twee Belcar-meetings (en drie races) in Zolder trekt het nationale uithoudingskampioenschap volgend weekend richting de Ardennen, voor een wedstrijd over drie uur op het circuit van Spa-Francorchamps. Na de twee Limburgse manches staat de #11 Krafft Racing Norma M20 ex-aequo vierde in de algemene Belcar-tussenstand en tweede in de Belcar 1 klasserangschikking. Bert Longin en Christoff Corten willen er alles aan doen om het verschil met de kop op zijn minst te verkleinen.

“Deze keer kloppen we die jongens van Russell Racing by PK Carsport”, stelt Bert Longin met een strijdvaardige grijns. “Tijdens de Zolderse Superprix kwamen we al heel dicht bij de overwinning, maar toen zorgde een ongelukkige aanrijding voor een andere afloop. We hebben dus een steekje laten vallen, maar dat zal ons geen tweede keer overkomen. In Spa zullen we er alles aan doen om te winnen.”

De Ardense omloop zou zijn beruchte reputatie dit weekend wel eens alle eer kunnen aandoen, want er wordt regen verwacht in Francorchamps.

“Zoveel te beter”, stelt Longin zonder aarzelen. “Dat is zeker geen nadeel voor ons. Donderdag hebben we nog een test in Spa ingelast, zodat we helemaal klaar zullen zijn voor de wedstrijd over drie uur.”

Omdat Stienes Longin dit weekend aan de slag gaat tijdens de NASCAR-meeting in het Nederlandse Venray deelt Longin sr. net zoals tijdens de Zolderse Superprix het stuur met Christoff Corten. Die blikt nog even terug op de meeting van begin juni. “Een positieve ervaring”, stelt Corten. “Ik kende de Norma uiteraard al een beetje van vorig jaar en ik was ontzettend aangenaam verrast door de mensen van Krafft Racing. Zij verkopen geen show, blazen niet hoog van de toren, maar leveren professioneel werk af, waardoor wij voor een goed resultaat kunnen gaan. Ik verwacht dat we in Spa op ons elan verder kunnen gaan. Winnen is het enige wat telt zaterdag.”

De vrije trainingen voor de derde meeting van het Belcar Endurance Championship worden op vrijdag afgewerkt, om 9u30. ’s Namiddags (14u10) zijn er dan de kwalificaties, de start van de race wordt op zaterdag gegeven, om 11u30.

Noteren we nog dat Bert Longin na afloop van de Belcar-race spoorslags richting Zandvoort trekt, waar hij zondag beide races van de Ford Fiesta Sprint Cup afwerkt.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Haupt zet HRT Mercedes-AMG bovenaan in Bronze Test op Barcelona

Tijdens de Bronze Test op Circuit de Barcelona-Catalunya zette Hubert Haupt van HRT de snelste tijd neer in 1:41.733 achter het stuur van de...

Bruno Thiry met Volkswagen ID. 5 in de E-Rallye de Monte-Carlo

Hij was meer dan een decennium lang één van de beste vertegenwoordigers van de Belgische rallysport op wereldniveau. Na acht deelnames aan de Rally...

DTM: Frustrerend weekend voor Tim Heinemann op de Red Bull Ring

Tim Heinemann beleefde een teleurstellend raceweekend op de Red Bull Ring in Oostenrijk tijdens de voorlaatste race van het DTM-seizoen 2023. Het weekend werd...
error: Content is protected !!