WEC: 37 inschrijvingen voor Spa

Het circuit in de Ardense bossen was in mei 2012 gastheer van het eerste Europese WEC-evenement en is een van de slechts twee circuits die de afgelopen tien jaar in elk seizoen op de kalender staan, het andere is Le Mans. Voor het eerst sinds 2019 keert de TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps terug naar zijn positie als de laatste generale repetitie voor de teams en coureurs voorafgaand aan de 24 Hours of Le Mans in juni.

De Hypercar-categorie zal opnieuw vier inzendingen bevatten, waarbij de winnaars van de 1000 Miles of Sebring en de twee Toyota Gazoo Racing GR010’s ongewijzigde line-ups hebben vanaf de openingsronde van het kampioenschap. In de #708 Glickenhaus Racing 007 LMH zal de Braziliaanse ‘Pipo’ Derani de Amerikaan Ryan Briscoe vervangen, die Olivier Pla en Romain Dumas achter het stuur zal vergezellen tijdens de TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps.

In LMGTE Pro zullen Chevrolet, Ferrari en Porsche het tegen elkaar opnemen, waarbij Porsche zijn voorsprong in het Wereldkampioenschap Fabrikanten wil uitbreiden na het dubbele podium in Florida. Alle vijf de auto’s hebben een ongewijzigde coureursopstelling van de openingsrace van het seizoen in de VS.

De winnaar van de 1000 Miles of Sebring-race, Kevin Estre, won op Spa-Francorchamps in 2020 met zijn huidige teamgenoot Michael Christensen en in 2021 met Neel Jani. Hij hoopt zijn racewinnende prestaties in 2022 te herhalen om zijn voorsprong in het kampioenschap te vergroten.

De LMP2-klasse zal voor de tweede race van het seizoen nog een grid van 15 auto’s tellen met drie coureurswisselingen op de 45 die in de VS aanwezig waren. De Britse racer Alex Lynn zal zich bij de 1000 Miles of Sebring-klassewinnaars Oliver Jarvis en Joshua Pierson voegen in de #23 United Autosports USA Oreca-Gibson, ter vervanging van Paul Di Resta.

2014 Rolex 24 at Daytona overall winnaar en 2016 24 Hours of Le Mans LMGTE Pro winnaar Sebastien Bourdais zal Nico Muller en Ryan Cullen vergezellen in de #10 Vector Sport Oreca, de Franse coureur die Mike Rockenfeller vervangt voor de race in België. Alex Brundle keert terug naar het Inter Europol Competition-team in de plaats van Fabio Scherer en voegt zich bij Jakub Smiechowski en Esteban Gutierrez in de #34 Oreca 07-Gibson.

De LMGTE AM-grid wordt opgevoerd tot 13 auto’s met de terugkeer van de GR Racing Porsche 911 RSR van Mike Wainwright, Riccardo Pera en Ben Barker. Onze landgenoot Jan Heylen zal samen met de Amerikanen Patrick Lindsey en Fred Poordad de 88 Dempsey-Proton Racing Porsche vergezellen voor zijn thuisrace. De andere 11 auto’s hebben ongewijzigde rijdersopstellingen, waaronder winnaars van de 1000 Miles of Sebring-klasse, Paul Dalla Lana, David Pittard en Nicki Thiim in de #98 Northwest AMR Aston Martin Vantage AMR.

Het TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps-weekend gaat van start op donderdag 5 mei, met de kwalificatie op vrijdag 6 mei, gevolgd door ronde 2 van het FIA World Endurance Championship op zaterdag 7 mei.

KLIK HIER voor de deelnemerslijst van de TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps.

Bron: FIA WEC

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Spa 12H: CP Racing wint zijn laatste race, Red Ant Racing pakt 1 en 2 in de 992-klasse

CP Racing behaalde een glansrijke overwinning in hun laatste optreden tijdens de 12 uren van Spa, terwijl Red Ant Racing de 992-klasse domineerde door...

Spa 12H: Herberth Motorsport bovenaan op zaterdag, Red Ant Racing 1 en 2 in de 992-klasse

In het eerste deel van de Hankook 12H Spa-Francorchamps, gehouden onder uitdagende weersomstandigheden met hagel, sneeuw, wisselende neerslag en zelfs zon, heeft Herberth Motorsport...

DTM Track Safari ook in 2024

De ultieme motorsportervaring wacht op je: de DTM Track Safari belooft een onvergetelijke belevenis. Voor twee ronden word je meegenomen over het circuit in...
error: Content is protected !!