WEC: Aftellen naar de TOTAL 6 Hours of Spa-Francorchamps

Over slechts twee weken zal het FIA World Endurance Championship zijn langverwachte terugkeer naar het circuit maken, de TOTAL 6 Hours of Spa-Francorchamps, inderdaad onze prachtige Belgische Ardennen van 13 tot 15 augustus.

Het evenement zal wel achter gesloten deuren plaatsvinden onder strikte Covid-19-voorschriften om ervoor te zorgen dat de veiligheid van de teams en coureurs prioriteit nummer één zijn. Daarnaast werkt het kampioenschap ook aan een speciaal initiatief om de fans zo dicht mogelijk bij de actie te brengen. Meer over deze nieuwe campagne wordt later vanmiddag onthuld, dus weer positief nieuws om naar uit te kijken!

WEC CEO Gérard Neveu

“Het is cruciaal om weer terug te racen – eigenlijk verplicht. Het is alsof je me vraagt ​​hoe belangrijk het is om je hart te voelen kloppen … Als het niet gebeurt, zou je sterven. Hetzelfde geldt voor de autosport, als we niet racen, worden we vernietigd. Desalniettemin betekent het feit dat we weer kunnen racen dat we nog steeds leven en we garanderen dat we een geweldig kampioenschap zullen leveren met een goed resultaat. We zullen proberen alle inspanningen die de concurrenten sinds het begin van het seizoen hebben geleverd, te respecteren.”

Speciale herinneringen aan Spa: 

Gianmaria Bruni

In de aanloop naar Spa-Francorchamps deden de afgelopen week al enkele WEC-coureurs hun verhaal aan het kampioenschap, ontdek hier hun favoriete dingen over het legendarische Belgische circuit.  Gimmi Bruni van Porsche GT Team onthulde dat als het gaat om racen in Spa, een aantal factoren een rol spelen bij het creëren van de perfecte ronde …  “Je moet soepel zijn in de snelle bochten. Je moet ook een goede downforce hebben, maar ook een lage weerstand en een hoge snelheid voor de lange rechte stukken. Een goede balans in de auto is ook belangrijk om de banden zoveel mogelijk te sparen.”

Phil Hanson  

We hoorden ook van Phil Hanson van United Autosports toen de LMP2-coureur praatte over enkele van zijn favoriete herinneringen van Spa-Francorchamps.  Hieronder is een fragment uit zijn interview.  “De LMP2 ELMS-overwinning van vorig jaar moet absoluut mijn favoriete herinnering zijn. Het kwam na mijn meest teleurstellende weekend dat jaar met een dubbele DNF op Silverstone tijdens de WEC / ELMS double header. De overwinning werd nog mooier gemaakt nadat we van bij de start aan de leiding reden en door een lekke band op driekwart van de race naar de pitlane moesten. Maar door de juiste strategie van het team konden we terug jacht maken op de nieuwe leider in de race.”

James Calado

James Calado van AF Corse Ferrari sprak ook met FIAWEC.com over het Belgische circuit, hij zal de Ferrari 488 GTE Evo besturen in de zeer competitieve LMGTE Pro-klasse. Op de vraag als hij kon kiezen tegen welke andere coureur hij zou willen strijden in Spa, wie dat zou zijn? “Michael Schumacher”, zei hij uitdagend, voordat hij eraan toevoegde: “Hij was echt de koning van Spa, vooral in de regen en de veranderende weersomstandigheden die altijd opwindender zijn voor de coureurs.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!