WEC: Robert Kubica snelste op dag 1

Robert Kubica zet de Prema Oreca 07 helemaal bovenaan de tabellen na de eerste dag van het FIA World Endurance Championship op Sebring International Raceway in Florida. De Pool deelt de LMP2 bolide met Louis Deletraz en Lorenzo Colombo en noteerde een tijd van 1m 49,084s.

Even moest de ochtendsessie onderbroken worden vanwege de harde wind, storm en slagregen, maar niet veel later klaarde de lucht boven Sebring International Raceway en kon de sessie verder gaan. Met de snelste tijd versloeg Kubica de eerste Hypercar Alpine A480, gedeeld door Andre Nagrão, Nicolas Lapierre en Matthieu Vaxivierre, de snelste in hun klassement, met een tijd van 0,126 seconden onder die van Prema Orlen.

Glickenhaus 007 LMH, gedeeld door Olivier Pla, Romain Dumas en Ryan Briscoe konden beslag leggen op de vijfde tijd algemeen, ondanks het Amerikaanse team weinig tijd doorbracht op het asfalt bleven ze de twee Toyota GR010 Hybrids voor. De Japanse prototypes werkten de meeste ronden af op de baan maar kwamen niet verder dan een 7e plaats voor de n°7 (José Maria López – Mike Conway – Kamui Kobayashi) en een 10e voor de n°8 (Sébastien Buemi – Brendon Hartley – Ryo Hirakawa).

In de LMGTE Pro-klasse domineerde Porsche, de twee 911 RSR’s van van het GT Team konden beslag leggen op de 20e en 21e plaats in het algemeen klassement. De Corvette C8.R, waarin Tommy Milner en Nick Tandy de cockpit delen in hun eerste volledige WEC-seizoen, kwamen slechts 0,02 s tekort op de Porsche van Richard Lietz en Gianmaria Bruni.

Matteo Cressoni, Giancarlo Fisichella en Claudio Schiavoni waren de snelste in de LMGTE Am-categorie met de door Iron Lynx gerunde Ferrari 488 GTE Evo. De Porsche van Team Project 1 kwam amper 0,014 seconden te kort maar kon de vrouwelijke bemanning van Iron Dames in hun Ferrari voorblijven.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

SRO Motorsports Group en Pirelli verlengen de samenwerking

SRO Motorsports Group en Pirelli hebben een nieuwe vijfjarige overeenkomst aangekondigd die hun langdurige samenwerking verlengt tot en met het seizoen 2028. Volgens deze...

Comtoyou Racing vanaf 2024 met Aston Martin

De aankondiging kwam er zaterdagnamiddag op het Circuit de Barcelona-Catalunya, waar de voorlaatste wedstrijd van de Fanatec GT World Challenge Europe werd gehouden, tegelijk...

Hamofa Motorsport pakt in Oschersleben de titel in GTB

Oschersleben ligt achter de rug en het is nog even wachten tot de finale van het Belcar Endurance Championship. Een stand van zaken in...
error: Content is protected !!