WEC Sebring: Alpine claimt eerste poleposition

Nicolas Lapierre claimt de eerste pole van het FIA World Endurance Championship-seizoen met de Alpine A480, met een tijd van 1m47.407s waren ze 1,3 seconden sneller dan de naaste rivaal Olivier Pla in de Glickenhaus 007 in de 1000 Miles. Met deze tijd kwam het Alpine-team de belofte na om de snelste WEC-tijd ooit neer te zetten op de Sebring International Raceway. Op de derde plaats start de snelste van de LMP2-kandidaten, de Oreca 07-Gibson van AF Corse die werd bestuurd door Nicklas Nielsen.

De regerende WEC-kampioenen in de Toyota GR010-Hybrid hypercar met het nummer 7, met José María Lopez aan het stuur, konden slechts de vierde tijd neerzetten. AF Corse was de snelste in de LMP2-categorie voor de twee United Autosports USA inzendingen.

In LMGTE Pro-klasse domineerde opnieuw het Porsche GT-team de kwalificatiesessie, Kevin Estre dwong de auto met nummer 92 naar voren in de laatste momenten van de sessie en pakte de eer met een marge van slechts 0,13 seconden ten opzichte van de zusterinschrijving van het team, bestuurd door Gianmaria Bruni.

Deze keer voerde Aston Martin de tabellen aan in de LMGTE Am-klasse, Ben Keating kwalificeerde als eerste voor TF Sport, terwijl de vergelijkbare auto van Northwest AMR als tweede eindigde. Team Project 1 behaalde de derde plaats met zijn Porsche en het volledig vrouwelijke Iron Women’s team zal als vierde starten in het deelnemersveld van 12 auto’s in de categorie.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!