WEC Sebring: Alpine claimt eerste poleposition

Nicolas Lapierre claimt de eerste pole van het FIA World Endurance Championship-seizoen met de Alpine A480, met een tijd van 1m47.407s waren ze 1,3 seconden sneller dan de naaste rivaal Olivier Pla in de Glickenhaus 007 in de 1000 Miles. Met deze tijd kwam het Alpine-team de belofte na om de snelste WEC-tijd ooit neer te zetten op de Sebring International Raceway. Op de derde plaats start de snelste van de LMP2-kandidaten, de Oreca 07-Gibson van AF Corse die werd bestuurd door Nicklas Nielsen.

De regerende WEC-kampioenen in de Toyota GR010-Hybrid hypercar met het nummer 7, met José María Lopez aan het stuur, konden slechts de vierde tijd neerzetten. AF Corse was de snelste in de LMP2-categorie voor de twee United Autosports USA inzendingen.

In LMGTE Pro-klasse domineerde opnieuw het Porsche GT-team de kwalificatiesessie, Kevin Estre dwong de auto met nummer 92 naar voren in de laatste momenten van de sessie en pakte de eer met een marge van slechts 0,13 seconden ten opzichte van de zusterinschrijving van het team, bestuurd door Gianmaria Bruni.

Deze keer voerde Aston Martin de tabellen aan in de LMGTE Am-klasse, Ben Keating kwalificeerde als eerste voor TF Sport, terwijl de vergelijkbare auto van Northwest AMR als tweede eindigde. Team Project 1 behaalde de derde plaats met zijn Porsche en het volledig vrouwelijke Iron Women’s team zal als vierde starten in het deelnemersveld van 12 auto’s in de categorie.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Haupt zet HRT Mercedes-AMG bovenaan in Bronze Test op Barcelona

Tijdens de Bronze Test op Circuit de Barcelona-Catalunya zette Hubert Haupt van HRT de snelste tijd neer in 1:41.733 achter het stuur van de...

Bruno Thiry met Volkswagen ID. 5 in de E-Rallye de Monte-Carlo

Hij was meer dan een decennium lang één van de beste vertegenwoordigers van de Belgische rallysport op wereldniveau. Na acht deelnames aan de Rally...

DTM: Frustrerend weekend voor Tim Heinemann op de Red Bull Ring

Tim Heinemann beleefde een teleurstellend raceweekend op de Red Bull Ring in Oostenrijk tijdens de voorlaatste race van het DTM-seizoen 2023. Het weekend werd...
error: Content is protected !!