WEC: Seizoen begint op Sebring voor TOYOTA GAZOO Racing

TOYOTA GAZOO Racing verdedigt zijn FIA World Endurance Championship (WEC)-titels met een vernieuwde GR010 HYBRID Hypercar, die volgende week begint met de 1000 Miles of Sebring in Florida, waar Fujitsu Limited en JFE Steel als partners zullen toetreden.

Tijdens een succesvol debuutseizoen in 2021 won de hybride aangedreven 700 pk sterke Hypercar de 24 uur van Le Mans en beide wereldkampioenschappen. Hij komt weer in actie voor het WEC-seizoen van zes races in 2022, waarbij TOYOTA GAZOO Racing vastbesloten is om de kronen te behouden.

De GR010 HYBRID met 2022-specificatie zal andere banden- en wielmaten gebruiken in vergelijking met zijn voorganger. Als gevolg van deze verandering waren er kleine aanpassingen aan de carrosserie nodig om de luchtstroom te behouden en binnen het door de regelgeving vereiste aerodynamische prestatievenster te blijven, met als meest zichtbare de vergrote achterwindplaten en de vin van de motorkap.

Hoewel de GR010 HYBRID onder de carrosserie in wezen ongewijzigd blijft, zijn de instellingen van de 3,5-litermotor aangepast om plaats te bieden aan nieuwe 100% hernieuwbare brandstof die voor 2022 in het WEC wordt geïntroduceerd. De brandstof, gemaakt van wijnresten en landbouwmateriaal, vermindert de CO2-uitstoot met minimaal 65% en draagt ​​bij aan de voortdurende inspanningen om de autosport te verduurzamen.

Naast aanpassingen aan de auto voor het nieuwe seizoen, profiteert TOYOTA GAZOO Racing ook van een herziene managementstructuur. Op Sebring zal Kamui Kobayashi deelnemen aan zijn eerste race in zijn nieuwe dubbele rol, als teambaas en coureur van de #7 GR010 HYBRID, naast mede-wereldkampioenen Mike Conway en José María López.

Kazuki Nakajima begon zijn rol van vice-voorzitter bij TOYOTA GAZOO Racing Europe, de operationele basis van het WEC-team, in januari na zijn pensionering als coureur. Hij zal de teamactiviteiten tijdens races ondersteunen en Ryo Hirakawa begeleiden, die zich bij de #8-line-up van Sébastien Buemi en Brendon Hartley voegt. Ryo, die in 2016 en 2017 deelnam aan de LMP2-klasse op Le Mans, is klaar voor zijn eerste WEC-seizoen na uitgebreide voorbereidingen tijdens tests in de rijsimulator.

De uitdaging van het team in het WEC wordt dit seizoen versterkt door twee nieuwe partners, Fujitsu en JFE Steel, wiens logo’s prominent zullen worden weergegeven op de GR010 HYBRID en de coureursoverall. TOYOTA GAZOO Racing verwelkomt Fujitsu en JFE Steel en betuigt zijn oprechte dank aan alle partners wiens loyaliteit essentieel is voor het succes in WEC.

Het seizoen 2022 begint officieel met een tweedaagse Prologue-test op 12-13 maart, wat de eerste keer zal zijn dat de GR010 HYBRID rijdt op het 6,019 km lange Sebring International Raceway, de historische geboorteplaats van de Amerikaanse sportwagenraces.

In de raceweek is er een waar festival van uithoudingsraces, wanneer grote menigten zich verzamelen op het voormalige militaire vliegveld om te genieten van een acht uur durende WEC-race op vrijdagavond, gevolgd op zaterdag door de 70e editie van de legendarische Mobil 1 Twelve Hours of Sebring, onderdeel van de in de VS gevestigde IMSA-serie.

TOYOTA GAZOO Racing’s enige eerdere bezoek aan Sebring vond plaats in 2019, toen een recordpubliek getuige was van de overwinning van Sébastien, Kazuki en Fernando Alonso, waarbij Mike, Kamui en José een een-twee voor de TS050 HYBRID voltooiden. Het team streeft naar een herhaling van dat resultaat om een ​​perfecte start van het seizoen 2022 te maken.

Bron: TOYOTA GAZOO Racing

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!