WEC: TotalEnergies introduceert eerste 100% hernieuwbare brandstof

Als officiële brandstofleverancier van het FIA World Endurance Championship (WEC), zal TotalEnergies de eerste 100% hernieuwbare brandstof leveren die door alle deelnemers in een elite internationale motorsportserie wordt gebruikt: Excellium Racing 100.

Deze biobrandstof is volledig afkomstig uit de circulaire economie en zonder ook maar één druppel olie en haalt zijn energie uit de recycling van restbiomassa uit de wijnindustrie. Excellium Racing 100 wordt tijdens elke ronde van het WEC-seizoen 2022 beschikbaar gesteld aan alle teams, te beginnen bij de 1000 Miles of Sebring op 18 maart.

Excellium Racing 100 is een echte racebrandstof die voldoet aan de eisen van de FIA, autofabrikanten en de Europese richtlijn over hernieuwbare energie (RED). Het zal de CO2-uitstoot tijdens zijn levenscyclus met minstens 65% verminderen. Het resultaat van achttien maanden onderzoek en ontwikkeling, Excellium Racing 100 wordt geproduceerd op basis van bio-ethanol dat voornamelijk is afgeleid van wijnresiduen via een proces van fermentatie, distillatie en dehydratie van druivendraf en droesem. Deze basis wordt vervolgens gemengd met ETBE (Ethyl Tertiary Butyl Ether), zelf een 100% hernieuwbare component. Ten slotte maakt een pakket additieven uit de Excellium-technologie de formulering van deze brandstof compleet.

Excellium Racing 100 symboliseert de waarden van het partnerschap tussen TotalEnergies en de Automobile Club de L’Ouest (ACO): innovatie in competitie, een echt laboratorium voor de mobiliteit van morgen, ten dienste van de energie- en milieutransitie.

Frédéric Lequien, CEO van het FIA World Endurance Championship: “We zijn verheugd om het eerste wereldwijde motorsportkampioenschap te zijn waarin elke deelnemer op 100% hernieuwbare brandstof zal rijden. De nieuwe Excellium Racing 100-brandstof van TotalEnergies zal de ecologische voetafdruk van onze serie aanzienlijk verminderen en onze samenwerking met TotalEnergies stelt ons in staat om een ​​pionier op dit gebied te zijn.”

Bron: FIA WEC

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!