WEC: TOYOTA GAZOO Racing klaar voor Sebring confrontatie

Voor TOYOTA GAZOO Racing breekt een nieuw tijdperk aan in de Hypercar competitie waar het zijn WEC-titels zal verdedigen in 2023. Toyota krijgt tijdens de openingsronde van het FIA World Endurance Championship (WEC) in Sebring, Florida, opnieuw te maken met zware concurrentie. De Japanse fabrikant zal het moeten opnemen tegen grote namen als Ferrari, Porsche, Peugeot en Cadillac.

Voor het eerst zal het team deelnemen met de GR010 HYBRID, een evolutie van de hypercar die 10 van de 12 races heeft gewonnen sinds zijn debuut in 2021. Een productief testprogramma voorafgaand aan het seizoen heeft de wijzigingen gevalideerd die zijn aangebracht om de betrouwbaarheid en rijprestaties te optimaliseren en het totale gewicht te verminderen.

Achter het stuur rijden Mike Conway, Kamui Kobayashi en José María López voor het vijfde achtereenvolgende seizoen met de #7 GR010 HYBRID. In de #8 zullen Sébastien Buemi, Brendon Hartley en Ryo Hirakawa proberen hun wereldtitel en Le Mans-overwinningen van 2022 te herhalen.

TOYOTA GAZOO Racing begint het seizoen 2023, het 11e in het WEC, met ongekend succes, met vijf opeenvolgende overwinningen in de 24 uur van Le Mans en vier opeenvolgende WEC-dubbels. Maar op het circuit zal de concurrentie in 2023 intenser zijn dan ooit, met nieuwe Hypercar rivalen Cadillac, Ferrari, Porsche en Vanwall, samen met gevestigde concurrenten Glickenhaus en Peugeot. In totaal zullen 11 hypercars strijden om de algemene overwinning in de eerste van zeven races dit jaar, de grootste top-categorie grid voor een WEC-seizoensopener sinds de herlancering van de serie in 2012. 

Maar een 1000-mijlsrace over acht uur op Sebring vormt een unieke uitdaging voor coureurs en wagens. De historische locatie, waar sinds de opening in 1950 enduranceraces in de Verenigde Staten plaatsvinden, staat bekend om zijn hobbelige en onvergeeflijke baanoppervlak, terwijl het weer in Florida waarschijnlijk heet, vochtig en onvoorspelbaar zal zijn.

Toyota Gazoo Racing WEC 2022
Toyota Gazoo Racing WEC 2022

De trainingen voor de 1000 mijl van Sebring beginnen op woensdag met twee sessies van een uur, gevolgd door een laatste training van 60 minuten op donderdag. De startgrid wordt bepaald tijdens een kwalificatiesessie van 15 minuten op donderdagavond als de zon ondergaat in centraal Florida. Wanneer de race op vrijdagmiddag lokale tijd van start gaat, zal TOYOTA GAZOO Racing strijden voor een tweede Sebring-zege, nadat het ook in 2019 won.

Carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H SPA EWC Motos: BMW Motorrad blikt terug naar 2022

De 2022-editie van de 24H SPA EWC Motos heeft een speciaal plekje in de herinneringen van het winnende trio van het BMW Motorrad World...

ADAC GT Masters start het nieuwe seizoen op het “Festival of Dreams” in Hockenheim

De ADAC GT Masters begint zijn 17e seizoen op het "Festival of Dreams" op de Hockenheimring Baden-Württemberg. Het evenement vindt plaats van 9 tot...

Mooie strijd in Assen tijdens de Porsche Sprint Challenge Benelux

Voor de tweede manche van de Porsche Sprint Challenge Benelux trokken de deelnemers en de teams richting het hoge noorden van Nederland. Het circuit...
error: Content is protected !!