Weekend van contrasten voor FFR-FOR op Zandvoort Race Classics

Zandvoort (Nederland), Achel (België), 19 juli 2021 – Het was een weekend van contrasten voor de FFR-FOR tijdens de Zandvoort Race Classics, die van 16 tot en met 18 juli werden gehouden op het circuit waar dit jaar de Grand Prix van Nederland zal worden verreden. De FFR-FOR, die opnieuw samenwerkte met de HRA (Historic Racecar Association) onder de vlag van de AvD Historic Race Cup, had op vrijdag twee goede kwalificatiesessies. 

In de eerste race op zaterdagochtend echter had een groot aantal auto’s de pre-grid gemist en startten vanuit de pitlane. De mêlee die volgde resulteerde in veel bijna- en daadwerkelijke race-incidenten, diverse Code 60 en safety car situaties, waarbij uiteindelijk 4 auto’s de race niet konden vervolgen. Tot slot konden toch de winnaars in de verschillende FFR-FOR klassen worden uitgeroepen. Klaus-Dieter Häckel (GER) met zijn VanDiemen RF91 won in de Formule Ford (FF) 1600 klasse, Max Wuttke (GER) met zijn Reynard SF86 in de FF 2000 klasse, Pascal Monbarron (SUI) in zijn Reynard SF86 was de eerste FF Zetec die over de streep kwam en Marvin Brandl (GER) werd eerste in de Formule Opel klasse.

De tweede race op zondag daarentegen was voorbeeldig. Onder uitstekende raceomstandigheden was er veel competitie op de baan zonder incidenten, waardoor het opnieuw een geweldige circuitdag was voor de FFR-FOR. Winnaars waren Klaus-Dieter Häckel (GER) met zijn VanDiemen RF91 in de Formule Ford (FF) 1600 klasse, Max Wuttke (GER) met zijn Reynard SF86 in de FF 2000 klasse en Pascal Monbarron (SUI) in zijn Reynard SF86 in de FF Zetec klasse. In de Formule Opel-klasse behaalde Georges Tomsen (BEL) zijn eerste overwinning dit seizoen, met Jochen Thissen (GER) als tweede en Marvin Brandl als derde.

Marvin Brandl – Formule Opel Mk.II

Complimenten aan de organisatie van de Zandvoort Race Classics voor het samenstellen van een zeer interessant programma op een van de meest geliefde circuits in het FFR-FOR programma.  Na de zomer is de FFR-FOR weer terug op Hockenheim voor het ADAC Racing Weekend, 17 tot en met 19 september.

Over FFR-FOR

Aan de FFR-FOR-raceseries doen doorgaans zowel professionele coureurs als amateurs en liefhebbers mee. De FFR bestaat uit Formule Ford 1600-, Formule Ford Zetec- en Formule Ford 2000-coureurs, terwijl de FOR-auto’s afkomstig zijn uit de eenzitterseries van de Formule Opel, die van 1988 tot 2000 reden. De gecombineerde FFR-FOR-grid brengt doorgaans coureurs samen uit België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, met circuitdagen in Duitsland, Frankrijk, België en Tsjechië. Sinds 2017 maakt de FFR-FOR serie deel uit van de AVD Historic Race Cup en is FIA geregistreerd. 

Georges Tomsen – Formule Opel Mk.II. 

Bron: FFR-FOR

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Twee auto’s voor Iron Lynx in de nieuwe LMGT3-categorie

Iron Lynx heeft bekend gemaakt dat het zal deelnemen aan het FIA World Endurance Championship van 2024, waarbij het team twee Lamborghini Huracán GT3...

John Wartique: “Aan de finish van de Spa Rally staan was al een overwinning op zich”

Door de finish van de Spa Rally te halen bereikten John Wartique en Maxime Andernack het doel dat ze zich voor de start van...

Jimmy D’hondt pakt zijn tweede titel in de BRC Master Cup

Door de afwezigheid van de Nederlanders Roger Hodenius en Jos Verstappen had Jimmy D'hondt aan een 14de plaats in de Spa Rally voldoende om...
error: Content is protected !!