Wereldpremière voor Guelinckx, Longin, Longin en Lowette met PK Carsport Audi R8 LMS GT2

De autosportjaargang 2021 is amper afgelopen, maar het nieuwe seizoen staat al op stapel. Net zoals vorig jaar starten Peter Guelinckx, Bert en Stienes Longin en Stijn Lowette in de 24 uur van Dubai. Opnieuw met een wagen uit de ateliers van PK Carsport, maar dit keer gaat het om een Audi R8 LMS GT2. Het is de allereerste keer dat die indrukwekkende bolide een 24 uurs-race zal afwerken, en het Hasseltse team krijgt daarvoor ook de steun van Audi Sport.

Op vrijdag 14 januari gaat op de Dubai Autodrome de 16de editie van de 24 Uur van Dubai van start. Vorig jaar wisten Longin, Longin, Lowette en Guelinckx met hun PK Carsport BMW beslag te leggen op de zege in de TCX-klasse. Voor deze editie schakelen ze een tandje bij. Het kwartet verschijnt aan de start met een indrukwekkende Audi R8 LMS GT2, een wagen uit de GTX-categorie.

“Toen we vorig jaar de wagen kochten, hebben we de mensen van Audi Sport onmiddellijk duidelijk gemaakt dat we ons niet wilden beperken tot de GT2 European Series (het kampioenschap waarin Peter Guelinckx en Bert Longin in 2021 vicekampioen werden, red.)”, stelt teambaas Anthony Kumpen. “Ook bij 24 uursraces als deze in Dubai wilden we de wagen inzetten. Daarom hebben we samen met de mensen van Audi Sport het hele jaar gezocht naar de nodige aanpassingen die voor zo een wedstrijden van lange adem nodig zijn. Andere remmen bijvoorbeeld, of extra lichten op de auto, een aangepast drinksysteem voor de rijders, enzovoort. Het is een hele uitdaging, maar we zijn vereerd dat we die samen met de mensen van Audi Sport kunnen aangaan. In Dubai is er ook een team ingenieurs van Audi aanwezig, waarbij één die zich enkel over onze wagen zal ontfermen.”

Met de klassezege van vorig jaar op zak, plus de overwinningen in de 24 Uur van Zolder (één voor Stienes Longin, zes voor recordhouder Bert) beschikt het rijderskwartet over de nodige adelbrieven om enige ambitie in de seizoensopener te rechtvaardigen.

“Een goed team, met goede rijders: dan ben je het aan jezelf verplicht om hoog te mikken”, stelt Bert Longin. “Pas op, eenvoudig wordt het niet. Deze Audi is uiteraard een pak sneller dan de BMW M2 waar we vorig jaar mee aan de slag gingen. Dat vereist enige aanpassing. Bovendien staan er meer dan 80 auto’s op de deelnemerslijst, waardoor het verkeer ook een belangrijke rol zal spelen. Als we uit de problemen kunnen blijven moeten we een mooie rol kunnen spelen.”

“Ik weet niet wat we precies van onze tegenstanders in de GTX-klasse mogen verwachten”, vult Peter Guelinckx aan. “Maar ik kijk sowieso meer uit naar hoe onze wagen zich gedraagt tegenover de GT3’s, de topklasse in Dubai. Stilletjes hoop ik op een top-10 algemeen, iets wat in Dubai nog nooit eerder door een GTX-auto is gepresteerd.”

Op woensdag 12 januari wordt er in Dubai nog een algemene testdag georganiseerd, waarna op donderdag de kwalificaties volgen. De eigenlijke race start dan op vrijdag 14 januari, om 15 uur lokale tijd. Zowel de kwalificaties als de hele 24 uur zijn live te volgen op het YouTube-kanaal van de 24H Series.

Racemail Press team

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!