WIE WORDEN DE ‘ZOMERKAMPIOENEN’ IN DE SUPERCAR CHALLENGE?

Komend weekend is de Supercar Challenge tijdens de Blancpain GT World Challenge Europe op Circuit Zandvoort  precies halverwege het seizoen. Dit keer zonder de GT&Prototype Challenge, die dit jaar niet in actie komt op het circuit in de Noord-Hollandse duinen. De coureurs in de GT en de Sportdivisies popelen om hartje zomer weer achter het  stuur plaats te kunnen nemen tijdens hun enige bezoek aan Zandvoort dit seizoen.

Bij de GT’s is John de Wilde de te kloppen man. De snelle Belgische rijder won op Magny-Cours, Zolder én op Spa-Francorchamps een race en hij leidt het kampioenschap na zes races met 121 punten, 18 meer dan de verrassende nummer twee Max Weering. Floris Dullaart ontbrak de eerste twee evenementen, maar pakte bij zijn entree tijdens de Spa Euroraces direct een tweede plaats en een overwinning, dus moet er met hem zeker rekening gehouden worden.

In de Supersport 1 zijn Dennis de Borst en Stan van Oord hard op weg hun titel van 2018 te prolongeren, al zijn we natuurlijk pas halverwege en is er nog van alles mogelijk. Hun voorsprong op nummer twee Marcel van de Maat is 32 punten.

De strijd om de voorlopig tweede plek is erg spannend, want Lorenzo van Riet en Thijmen Nabuurs hebben maar een punt minder dan Van de Maat.

De jongelingen Maxim Oosten en Milan Teekens gaan aan de leiding in de Supersport 2, 26 punten voor nummer twee Remco de Beus. Jerome en Robin Greenhalgh hadden op Magny-Cours pech met hun Saker en waren er daarom de eerste vier races niet bij, maar scoorden goed op Spa en zijn dus op weg naar boven.

In de Sport divisie ziet Rob Nieman zijn constante presteren beloond met de koppositie. Ook de equipe Bart van den Broeck en Chris Voet is erg constant en bezet de tweede positie.

Henk Tappel en Harold Wisselink hebben vaak de snelste auto, maar juist bij hen is het telkens alles of niets, waardoor ze nu op ruime afstand derde staan.

Tijdens de Blancpain GT World Challenge Europe op Circuit Zandvoort zal duidelijk worden wie zich in de divisies de zomerkampioenen mogen noemen. De teams en rijders gaan op Zandvoort een mooi weekend tegemoet in een vol programma met dikke GT’s. Het schema is uitdagend te noemen. Op vrijdag alleen een vrije training van 40 minuten, maar zaterdagochtend wordt de kwalificatie om 8 uur ’s ochtends met recht een vroegertje. De eerste race over een uur plus een ronde begint 17.20 uur, waarmee de Supercar Challenge de dag zowel begint als afsluit. Ook op zondag sluiten de Supercar-rijders de dag en het evenement af, de tweede  race met dezelfde lengte begint om 17.15 uur.

Bron: Supercar Challenge

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!