Willem Meijer en Maxime Oosten winnen hun eerste VRM BMW M2 Cup race tijdens DTM Assen

Beide hebben ze hun snelheid al eerder laten zien, maar ze stonden nog niet op de hoogste trede van het VRM BMW M2 Cup podium. De DTM races op TT Circuit Assen brachten daar verandering is, want Willem Meijer won de eerste en Maxime Oosten de tweede race. Opnieuw een bewijs van de hoge kwaliteit van de coureurs in de dit jaar debuterende VRM BMW M2 Cup.

De eerste race op de late zaterdagmiddag werd al snel onderbroken door de safetycar. Een lang oliespoor gaf de marshals veel werk en zorgde ervoor dat er menig ronde achter de leidende auto van de organisatie werd afgelegd. Na de hervatting wist Willem Meijer zijn BMW M2 naar de overwinning te rijden, voor Lorenzo van Riet en Kelvin Snoeks.

Lorenzo van Riet en Kelvin Snoeks

In de tweede race was Maxime Oosten de sterkste rijder. Hij vertrok vanaf poleposition, moest in de eerste bocht een aanval van Colin Caresani pareren, maar bouwde gestaag een voorsprong op en werd niet meer bedreigd. Daarmee behaalde de 17-jarige Fries, na talrijke gevallen van pech, dan toch eindelijk zijn eerste zege.

Maxime Oosten

Alles wat er dit weekend tijdens de races van de VRM BMW M2 Cup gebeurde op TT Circuit Assen is te lezen via onderstaande verslagen.
 
De volgende races vinden op 16 en 17 oktober plaats op het circuit van Spa-Francorchamps tijdens het Spa Racing Festival.

(c) VRM BMW M2 Cup

Een uitgebreid filmverslag van de DTM races op Assen wordt uitgezonden op RTL7. De uitzending is op zondag 10 oktober van 14.00 tot 14.30 uur, de herhaling is op zaterdag 16 oktober op dezelfde tijd.

Verslag race 1 – DTM Assen

Verslag race 2 – DTM assen

Kalender VRM BMW M2 Cup 2021
16-17 oktober – Spa Racing Festival – Spa-Francorchamps
29-31 oktober – Hankook Najaarsraces – TT Circuit Assen
13 november – Zolder Race Promotion Night – 10 uursrace – Circuit Zolder
 
Voor meer inlichtingen over de VRM BMW M2 Cup
V-Max Racing Management B.V.
Schapendreef 78, 4824 AM Breda
Dick van Elk
06-53798219
dickvanelk@vrm-m2cup.nl

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!