WRC: Sterk debuut voor de GR YARIS Rally1 in Monte-Carlo

Het TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team heeft een sterk debuut gemaakt met de nieuwe GR YARIS Rally1, Sébastien Ogier eindigde als tweede overall en Kalle Rovanperä als vierde in de Rallye Monte-Carlo.

Ogier was op koers om een ​​recordverlengende negende overwinning op het beroemde evenement te behalen, maar de spannende strijd om de zege kreeg nog een onverwachte wending, een lekke band links vooraan in de voorlaatste etappe van de rally. Door de tegenslag veranderde zijn voorsprong van 24,6 seconden in een achterstand van 9,5 seconden. In de allerlaatste wedstrijd kreeg Ogier ook nog een straf van 10 seconden voor een te snelle start, hierdoor verloor hij de overwinning op slechts 10,5 seconden.

Sébastien Ogier

“Ondanks we dit weekend niet als winnaar uit de bus komen, hebben we het potentieel van de nieuwe wagen kunnen tonen zonder dat er problemen waren, wat al een fantastische prestatie is.”

Rovanperä en zijn bijrijder Jonne Halttunen behalen een indrukwekkende vierde plaats en drie etappeoverwinningen. Ook Elfyn Evans lag lang op koers voor de overwinning, totdat hij op zaterdag in de SS11 van de weg raakte en 20 minuten verloor. De nieuwe Yaris demonstreerde zowel indrukwekkende prestaties als betrouwbaarheid, alle drie de coureurs behaalden dit weekend ritzeges in de etappes.

Elfyn Evans

“Ik was enorm gefrustreerd door de fout die ik gisteren heb gemaakt, hierdoor eindigen we de rally met heel weinig punten. We hebben weinig kunnen testen, maar ondanks alles heeft het team goed gepresteerd.”

Foto (c) TOYOTA GAZOO Racing

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!