WRT wint voor eigen publiek en pakt de ELMS-titel 2021!

Robert Kubica, Louis Deletraz en Yifei Ye winnen de 4 Uur van Spa en pakken ook ineens de titel in de European Le Mans Series van dit seizoen, het Belgische WRT wint daarmee het kampioenschap meteen in de eerste deelname aan de serie. Het trio lag het grootste deel van de wedstrijd aan de leiding, Deletraz mocht de #41 Oreca 07 Gibson als nieuwe kampioen over de eindmeet brengen, voor de #30 Duqueine Team Oreca en de #65 van Panis Racing Oreca.

De voorlaatste race van de ELMS werd verreden in droge en zonnige omstandigheden, met de #37 Cool Racing Oreca van Charles Milesi die de grid van 37 auto’s aanvoerde in de krappe eerste bocht bij La Source. Salih Yoluc in de #34 Racing Team Turkey Oreca maakte voor de eerste bocht een spin en raakte de #26 G-Drive Racing Aurus-Gibson van Roman Rusinov, door het contact draaide ook de Rus rond. Verschillende auto’s moesten de chaos ontwijken in La Source, ook #22 United Autosports Oreca van Phil Hanson liep schade op en strompelde met een lekke achterband linksachter naar de pits. De #26 Aurus kon niet op eigen krachten terug naar de pits en stopte toen aan de kant van de baan op de Kemmel Straight, Rusinov moest zich terugtrekken. Aan het einde van de eerste ronde leidde de #37 Cool Racing Oreca voor het de #41 Team WRT Oreca van Robert Kubica en de #30
Duqueine Team Oreca van Memo Rojas.

Kubica nam de leiding bij de eerste pitstop toen Cool Racing een rijderswissel doorvoerde. Verder in de wedstrijd streden Robert Kubica en Patrick Pilet om de leiding, ronde na ronde met amper een verschil van minder dan een seconde. Na de volgende set pitstops stond de #28 IDEC Sport Oreca van Manuel Maldonardo even aan de leiding voor de #41 Team WRT Oreca met Yifei Ye, maar de Chinese coureur sloot al snel het gat en nam opnieuw de leiding in handen.

In het laatste uur van de race zat Louis Deletraz achter het stuur van de leidende Orlen Team WRT Oreca, met ruim vijf seconden voorsprong op de #30 Duqueine Team Oreca van Tristan Gommendy pakte hij de zege voor het Belgische team, met Will Stevens in de #65 Panis Racing als derde. Charles Milesi, Alexandre Coigny en Nicolas Lapierre in de #37 Cool Racing werden vierde voor Job Van Uitert in de #32 United Autosports.

De 25 punten voor de overwinning leverden Team WRT een totaal van 100 punten op, en met hun kampioensrivalen #26 G-Drive Racing Aurus en #22 United Autosports Oreca die respectievelijk 0 en 4 punten scoorden, heeft het Belgische team nu een onaantastbare voorsprong van 36 punten voor de laatste race in Portugal.

LMP3

Bij de LMP3’s ging de winst voor de derde keer naar #DKR Engineering Duqueine van Laurents Hörr en Matthieu de Barbuat, Matt Bell, Niklas Krütten en Nicolas Maulini kwamen als tweede over de finish in de #19 Cool Racing Ligier voor Wayne Boyd, Robert Wheldon en Edouard Cauhaupe in de #2 United Autosports Ligier.

LMGTE

François Perrodo, Emmanuel Collard en Alessio Rovera reden hun #88 AF Corse Ferrari naar de tweede overwinning van het seizoen. Rino Mastronardi, Miguel Molina en Matteo Cressoni in de #80 Iron Lynx Ferrari kwamen 25 seconden later onder de geblokte door, voor de andere #83 Iron Lynx Ferrari.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Tweede plaats op het LMGT3-podium voor WRT

BMW M Motorsport maakte een opmerkelijke terugkeer naar de 24 uur van Le Mans na 25 jaar afwezigheid, met zowel hoogte- als dieptepunten tijdens...

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...
error: Content is protected !!