Xavier Maassen met team PGZ in Porsche Carrera Cup Benelux

Op 30 april en 1 mei start op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps, in de Belgische Ardennen, het nieuwe seizoen van de Porsche Carrera Cup Benelux. Een volledig nieuw team, team PGZ (Porsche Group Zuid), zal er staan met maar liefst drie Porsche 992 GT3 Cup, inclusief een uitgesproken ambitie voor het binnenhalen van de prijzen.

In 2021 wil team PGZ al tijdens haar debuut een uitstekende indruk achterlaten in de Porsche Carrera Cup Benelux, de officiële Porsche merkencup voor Nederland en België. Het team zal daarbij aantreden onder de vlag van de premium merkdealers van PGZ.

Aankomend seizoen zet team PGZ niet minder dan drie Porsche 992 GT3 Cup 2021 in en het werkt daarvoor samen met twee technische partners, Red Ant Racing en JW-Raceservice, tevens specialisten inzake Porsche competitie. 

Ad Geerts, mede-eigenaar van PGZ, onthult de teams en rijders voor 2021: “Het Belgische Red Ant Racing, van voormalig Belgisch kampioen GT en winnaar van de 24 uur van Zolder, Bert Redant, zet de Porsche 992 GT3 Cup van Xavier Maassen in. Xavier zal in de Pro-klasse uitkomen en wil uiteraard voor de titel strijden. Red Ant Racing is ook verantwoordelijk voor de wagen van mijn collega Luc Vanderfeesten en mezelf. Wij delen een 911 in de AM-klasse. Daarnaast krijgt ook de Porsche van het jonge talent Huub van Eijndhoven de kleuren van #TeamPGZ, maar die auto krijgt de service van JW Raceservice, het team van Jochem van de Wiel. Let op, want Huub gaat als ‘rookie’ zeker meedoen om de podiumplekken. In de samenwerking tussen PGZ, Red Ant Racing en JW Raceservice gaan we ons echt als één team presenteren en van elkaars krachten gebruik maken.”

Net als in onder meer Duitsland, Frankrijk en de internationale Porsche Supercup, beschikt de Porsche Carrera Cup Benelux al dit seizoen over de volledig nieuwe generatie ‘992’ van de Porsche 911 GT3 Cup. Tweevoudig Porsche Cup kampioen Xavier Maassen legt uit wat er nieuw is.

“De auto is grondig vernieuwd en ziet er spectaculair uit. De auto is breder en heeft veel aerodynamische elementen, waaronder de nieuwe voorspoiler en de grotere achtervleugel, en heeft dus ook meer downforce dan zijn voorganger. Het koetswerk is nu voor 70% aluminium, dat was voorheen 30%, en bovendien zijn alle veiligheidsvoorzieningen nog verder verbeterd en versterkt. De 510pk sterke 4-liter boxermotor is krachtiger geworden en ook in de auto zijn diverse verbeteringen te vinden, waaronder betere ergonomie voor de bestuurder en een volledig nieuw datalogging-systeem. We zouden zo’n één à anderhalve seconde per ronde sneller moeten zijn. Ik kijk er echt naar uit om mijn eerste rondjes met deze schitterende auto te rijden.” 

Bron: Porsche Carrera Cup Benelux

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Twee auto’s voor Iron Lynx in de nieuwe LMGT3-categorie

Iron Lynx heeft bekend gemaakt dat het zal deelnemen aan het FIA World Endurance Championship van 2024, waarbij het team twee Lamborghini Huracán GT3...

John Wartique: “Aan de finish van de Spa Rally staan was al een overwinning op zich”

Door de finish van de Spa Rally te halen bereikten John Wartique en Maxime Andernack het doel dat ze zich voor de start van...

Jimmy D’hondt pakt zijn tweede titel in de BRC Master Cup

Door de afwezigheid van de Nederlanders Roger Hodenius en Jos Verstappen had Jimmy D'hondt aan een 14de plaats in de Spa Rally voldoende om...
error: Content is protected !!