Zak Brown: “Alle Formule 1-races in Europa kunnen achter gesloten deuren plaatsvinden”

Alle Formule 1-races die we dit seizoen nog in Europa kunnen rijden, worden best achter gesloten deuren gereden zonder toeschouwers. Dat is althans een optie volgens Mclaren-teambaas Zak Brown in een gesprek aan de BBC.

Gisteren werd er overleg gevoerd door de teambazen met de FIA en de Formule 1 over de toekomst van de sport. Meest besproken onderwerp was natuurlijk hoe hoog het budgetplafond nog mag zijn, maar ook werd er bekeken wat de mogelijkheden zijn om het huidige seizoen alsnog te redden. Het plan zou zijn om het kampioenschap op 5 juli in Oostenrijk aan te vangen, om vervolgens naar Silverstone af te reizen voor een weekend met twee races.

“Niets is definitief en we blijven zeer voorzichtig. Voor Silverstone houden we gewoon de geplande datum van 19 juli aan, maar uiteraard wel zonder toeschouwers”, aldus Brown aan de BBC. “Mogelijk is dit ook het scenario dat we zullen blijven aanhouden voor alle races in Europa”.

F1-directeur Ross Brawn liet al eerder weten nog te geloven in een volwaardig WK. Om officieel te kunnen spreken over een WK en een nieuwe wereldkampioen, moeten er minsten acht GP’s worden afgewerkt volgens de reglementen van de FIA. 

Oostenrijk is één van de eerste Europese landen die de maatregelen rond het coronavirus in de komende tijd langzaam maar zeker wil gaan afbouwen. Dus de keuze om het seizoen te starten in Oostenrijk is wel voor de hand liggend.

“Hoe kunnen we in zo’n korte tijd toch nog zoveel mogelijk races afwerken? Een van de mogelijkheden is meerdere races te hebben op één en dezelfde locatie, net zoals in Silverstone”. Verder voegde Brown er nog aan toe dat de verlaging van het geplande budgetplafond van cruciaal belang is nu de Formule 1-teams zich in zorgwekkende omstandigheden bevinden in deze tijden van coronacrisis. “Het is ontzettend moeilijk voor de teams, ze staan onder een immense druk en er komen weinig tot geen inkomsten binnen”.

Laat ons hopen dat er dit seizoen toch nog 18 of 19 GP’s verreden kunnen worden, waarschijnlijk wel achter gesloten deuren, maar alles is beter dan helemaal niet racen.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

NLS 2: Tweede overwinning in twee races voor de BMW M4 GT3

De BMW M4 GT3 was opnieuw de snelste in de tweede race van het seizoen van de Nürburgring Endurance Series (NLS). Nadat ROWE Racing...

Georg Linnamäe leider na de openingsronde

Het was een emotioneel moment voor de leden van Ecurie Bayard toen de Est Ott Tänak van start ging voor de eerste lus van...

Opnieuw een vol startveld voor de Porsche Carrera Cup Deutschland 

De Porsche Carrera Cup Deutschland begint zijn nieuwe seizoen van 27 tot 29 april op Spa-Francorchamps in België. Dit jaar staan er 32 Porsche...
error: Content is protected !!