Zakspeed in 2022 opnieuw present in de ADAC GT Masters

Nog voor de twee laatste evenementen van dit seizoen zijn verreden, brengt één van de meest iconische teams hun toekomstplannen voor 2022 al naar de buitenwereld. Het Zakspeed Mobil Krankenkasse Racing-team zal twee Mercedes-AMG GT3 Evo’s inzetten voor de ADAC GT Masters. Maar daarnaast zullen ook twee Mercedes-AMG GT4’s uitgelijnd worden in de ADAC GT4 Duitsland.

Met de voorlaatste meeting in het Duitse GT-kampioenschap dit weekend op de Hockenheimring, doet Zakspeed nog steeds mee voor de strijd om de titel: nadat Igor Waliłko en voormalig kampioen Jules Gounon twee overwinningen behaalden in de laatste drie races, staan ze momenteel op een vijfde plaats in de rangschikking.

Ook ​​Jan Marschalkowski en Théo Nouet staan momenteel tweede in de ADAC GT4 Duitsland met drie overwinningen op hun naam dit seizoen. Nouet heeft ook een indrukwekkende

voorsprong in de Junior-competitie. Met nog twee races te gaan voor het einde van dit seizoen, maakt het GT4-duo zeker nog aanspraak op de eindtitel. Ook op Europees niveau zal het raceteam zijn activiteiten uitbreiden met een programma in de GT4 European Series.

Jan Marschalkowski – Théo Nouet

“Het is mooi om voor het einde van het huidige seizoen, de plannen voor volgend jaar bekend te kunnen maken. We maakten ons ADAC GT Masters-debuut in 2009 en zijn verheugd te kunnen zeggen dat de serie een vast onderdeel van ons GT-programma blijft”, zegt teambaas Peter Zakowski. “Met dit in ons achterhoofd zullen we uiteraard ook blijven strijden in de ADAC GT4 Duitsland.”

Wie de Zakspeed-coureurs voor 2022 zullen zijn, wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!