Zakspeed Mercedes-AMG wint op zondag na olielek eerder in race 1

Een mooier voorbeeld van wanhoop naar euforie kan je niet geven, voor Jules Gounon en Igor Jakob Walilko eindigde zaterdag de eerste race met een olielek, op zondag zette Gounon de Zakspeed Mercedes op pole, en als afsluiter van het weekend mocht Walilko zijn eerste zege binnenhalen in race 8 van de ADAC GT Masters. Het Duitse duo Maro Engel en Luca Stolz vormden op geen enkel moment een echte bedreiging voor de winnaars, ze kwamen als tweede onder de zwart-wit geblokte door voor merkgenoten Maximilian Buhk en Raffaele Marciello. Daarmee kleurde Mercedes het volledige podium op zondag bij de Lausitzring.

Jules Gounon – Igor Jakob Walilko

Jules Gounon nam meteen de overhand tijdens de start van de wedstrijd, naarmate de wedstrijd vorderde kon hij een kloof slaan met de concurrentie. De eerste ronde verliep niet vlekkeloos voor Patric Niederhauser die in zijn Phoenix Audi spinde in de drukte na de eerste bocht, ook de T3 Motorsport Lamborghini met Hugo Sasse achter het stuur moest verplicht parkeren in het gras na contact met de Schubert Motorsport BMW M6. Onmiddellijk kon de safety car al uitrukken nog voor de eerste ronde was voltooid. Maar ook bij de herstart kon de Zakspeed Mercedes-AMG probleemloos de leiding in handen houden op de rest van het veld. Enkel na de verplichte pitstops kon Luca Stolz even dichterbij de leider komen, de Duitser wist vooral de kloof met de Mann-Filter Mercedes te vergroten om zo zijn tweede plaats alsnog veilig te stellen.

Phoenix Racing Audi and T3 Motorsport Lamborghini

Birthday

“Dit is het beste verjaardagscadeau dat je je kunt voorstellen”, zei Walilko na zijn eerste overwinning. “Ik weet niet wat ik moet zeggen. Jules heeft geweldig werk geleverd tijdens de kwalificatie en het eerste deel van de tweede race. In mijn stint verloor ik aanvankelijk wat tijd. Daarna probeerde ik mijn tempo aan te houden en fouten te vermijden. En dat werkte. Pas tijdens de safety car-fase begon ik me even een beetje nerveus te voelen. Dit is mijn eerste podium in de ADAC GT Masters en ik ben super tevreden. Ik wil ook het team bedanken, die tot diep in de nacht hebben gewerkt om onze auto te repareren na de crash van gisteren.”

Marvin Kirchhöfer – Jeffrey Schmidt

Achter de drie leiders werden de toeschouwers getrakteerd op een mooie strijd voor de top-vijf na de pitstops. Vooral Julien Andlauer moest meermaals in de verdediging gaan met GRT Grasser Lambor-ghini met Franck Perera achter het stuur. Uiteindelijk kon Marvin Kirchhöfer profiteren van de hele situatie en passeerde niet veel later beide wagens. Maar lang kon de Callaway Competion Corvette niet genieten van de vierde plaats, de Amerikaan vatte vuur en brandde letterlijk af aan het begin van de pitstraat, opnieuw moest de safety car tussenkomen en werd het hele veld terug bij elkaar gebracht. Na de herstart ging Stolz weer in de aanval, maar de Poolse Walilko wist hem af te weren en presenteerde zichzelf met het perfecte verjaardagscadeau: zijn eerste overwinning in de ADAC GT Masters. Walilko won ook de Pirelli Junior-competitie.

Luca Stolz – Maro Engel

Julien Andlauer en Joel Eriksson schoven zo alsnog terug naar de vierde plaats in de KÜS Bernhard Porsche, voor de GRT Grasser Lamborghini van Mirko Bortolotti en Albert Costa Balboa. De winnaars van gisteren, Ricardo Feller en Christopher Mies konden het succes van race 1 niet overdoen, en kwamen deze keer niet verder dan een zesde plaats. Maar het duo behoudt nog drie punten voorsprong in het kampioenschap op hun naaste rivalen Marciello/Buhk. Onze landgenoten Charles Weerts en Dries Vanthoor kende ook vandaag niet veel geluk, nadat ze zaterdag met een gebroken ophanging de wedstrijd vroegtijdig moesten verlaten kwamen ze vandaag als voorlaatste over de finishlijn.

Maximilian Buhk – Raffaele Marciello

Jules Gounon

“De overwinning voelt geweldig. Vanmorgen hebben we met de poleposition een belangrijke basis gelegd voor de race. Ik probeerde tijdens mijn stint voor de banden te zorgen en een voorsprong te nemen op Maro Engel, dat lukte me. Igor deed het heel goed en weerstond de druk waaronder hij kwam te staan. Het is heel mooi om drie Mercedes-AMG’s vooraan te zien staan.”

Julien Andlauer – Joel Eriksson


Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!