Zandvoort: Dirk en Bas Schouten winnen Final 4 na penalty voor Q1-Trackracing

Gisteren werd de laatste wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap afgewerkt onder een stralend winterzonnetje, Circuit Zandvoort was het strijdtoneel waarbij achttien wagens meestreden voor de titel. Dirk en Bas Schouten (JR Motorsport) mochten plaatsnemen op het hoogste ereschavot, voor Jan Lauryssen en Nicolas Vandierendonck (Q1 Trackracing), Remon Vos en Kevin Veltman (Speedlover) vervolledigde het algemeen podium. Bernhard van Oranje en Maxime Oosten (Bas Koeten Racing) kroonden zich tot kampioen van het WEK.

Bart Arendsen en Stef Dusseldorp reden eerder op de dag de beste tijd in de kwalificatie met de BMW M6 GT3 van Koopman Racing. Maar Dusseldorp kon de poleposition niet verzilveren wanneer de lichten op groen schoten, en moest de Q1-Trackracing Porsche en JR Motorsport BMW voorlaten. Ondanks de M6 de snelste was in het eerste deel van de wedstrijd, moest het duo de strijd staken na 41 rondjes vanwege problemen met de versnellingsbak.

Halfweg de race lag de equipe Vos-Veltman aan de leiding met de #108 Porsche 991 GT3 Cup, voor de #117 BMW M4 Silhouette (Schouten-Schouten) en de #207 Mercedes AMG GT4 (Van Oranje-Oosten). Na drievierde race had de #113 Porsche 992 GT3 Cup de leiding overgenomen, Vandierendonck bracht de bolide als eerste over de finish, maar door een tijdstraf van 30 seconden werd het Belgische duo alsnog naar de tweede plaats verwezen.

In divisie II ging de winst naar Bernhard van Oranje en Maxime Oosten, naast de winst in hun klasse werd het duo ook gekroond tot WEK-kampioen. De BMW 240i van Maassen van de Brink-Vogel kwamen als eerste onder de zwart-wit geblokte door in divisie III. Olivier Muytjens en Brice Pineau (ToyotaGT86) pakten zilver in divisie IV en moesten de equipe Brummelhuis-Kleibeuker (BMW Compact 325TI) voorlaten.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PCCB: Robert de Haan nieuwe kampioen en ook beste rookie

Op de Oostenrijkse Red Bull Ring is het doek gevallen over de Porsche Carrera Cup Benelux 2023. De 17-jarige Nederlander Robert de Haan uit...

PETB: Belgium Racing Team behaalt de dubbel in Oschersleben

Oschersleben was de plaats van afspraak voor de vierde meeting van het seizoen van zowel de Porsche Endurance Trophy Benelux als het Belcar Endurance...

Indrukwekkende demonstratie van Tom Heindrichs

In het Junior Belgian Rally Championship kwam Jonas Dewilde als kersvers kampioen aan de start van de voorlaatste manche van het Kroon-Oil BRC. In...
error: Content is protected !!