Zege voor Russell Racing in de 24 Hours of Zolder

Na 24 uur en 830 ronden later pakt Russell Racing de zege in de 43ste editie van de 24 Hours of Zolder. Gilles Magnus, Jeffrey Van Hooydonk, Alon Day en de broers Hans en Frank Thiers hadden een ruime voorsprong van 11 ronden op de #3 McDonald’s Racing Norma. Ook het laatste ereschavot werd deze keer gevuld met een proto, de #11 TheRocket Norma ook een wagen uit de stal van Krafft Racing by PK Carsport. Glenn Van Parijs kwam als vierde over de finish, en katapulteerde daarmee de #12 Red Ant Racing Porsche als winnaar in de GTA klasse.

Ian Gepts, Guy Verheyen, Brent Verheyen, Pieder Decurtins en Cédric Baeten waren de grote pechvogels van het weekend. Met nog amper een uur te gaan en op koers voor een tweede ereplaats, crashte de #66 GHK Racing by T2 Norma en kreeg de McDonald’s Racing by Comtoyou alsnog de tweede plaats kado. Ook de Rocket-boys die heel wat technische problemen kenden mochten plaatsnemen op het erepodium. De #121 Deldiche Racing Norma bleef ook niet gespaard van het ongeluk, door een aanrijding halfweg koers moesten Sam De Jonghe, Thomas Piessens, Tim Joosen en Steve Vanbellingen de handdoek in de ring gooien.

#66 GHK Racing by T2 Norma

Red Ant Racing wint GTA-klasse

Foutloos en met een constant tempo bracht de familie Redant en Glenn Van Parijs de nieuwe Porsche 992 als vierde over de eindmeet. Door de aanrijding met de Deldiche Norma verloor de #99 Belgium Racing Porsche met Derdaele-Saelens-Heyer-Goossens kostbare tijd, en moesten ze genoegen nemen met de tweede plaats in de GTA-klasse. Verdonck-Hensen-Gillion-Balcaen met de #9 ProSport Racing Porsche vervolledigde het podium.

Ook in de GTB-klasse lag de andere wagen van Red Ant Racing lang op titelkoers, maar in de slotfase moest de #6 Porsche Cayman echter naar de pitlane, hierdoor kon de #219 Speedlover Porsche Cayman (Paque-Paque-Godefroid) met eer gaan lopen.

TA-klasse

Als laatste van de top-tien en met 756 rondjes, schreven Erik Qvick, Kenzi Qvick, vader en zoon Dirk en Tom Van Rompuy de overwinning in de TA-klasse achter hun naam. Met de #4 VR Racing by Qvick Motorsport BMW M2 CS bleven de heren dezelfde wagen vooraf van Stevens Motorsport (Stevens-Stevens-Bal).

Andy Peelman

In de TB-klasse was de eer aan niemand minder dan Andy Peelman, samen met Dominique Willems, Geert Decnijf, Johan Lambregs en Christophe Ryckaert bracht hij de #33 Xwift Racing Events BMW als eerste over de streep. Met negen ronden minder was het zilver voor #42 QSR Racing (Vanderheyden-Drieghe-Janssens-D’haese), op de laatste trede mocht de tweede wagen van Xwift Racing Events (#22 met Ryckebusch-Ameys-De Ruyck-Vanpoucke-Van Liempt) plaatsnemen.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!