Zes meetings voor vierde seizoen van Belgisch-Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup!

Na het door omstandigheden drastig inkorten van het derde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup is men bij V-Max Racing Management vastbesloten om in 2021 een vervolg te brengen aan de succesvolle merkencup en dus te gaan voor een vierde seizoen van de Belgisch-Nederlandse Ford-competitie!

De Ford Fiesta Sprint Cup heeft ondertussen zijn bestaansrecht getoond, als betaalbare sprintklasse voor rijders die voordien nog nooit op circuit hadden gereden of hoogstens ervaring opdeden in karting of endurance. Met deur-aan-deur gevechten staat de Ford Fiesta Sprint Cup borg voor mooie inhaalacties, onverwachte wendingen en niet op zijn minst een vol veld Fiesta-coureurs die ronde na ronde voor elke plaats knokken!

Zes meetings staan er op het programma in 2021. Met drie afspraken in België en drie keer racen op Nederlandse bodem.

Na de Openingsrace op Circuit Zandvoort gaat het met de Spa Euro Race richting het ‘mooiste circuit ter wereld’ en volgt de traditionele Zolder Superprix als derde afspraak. Nadien zijn we met de populaire Gamma Racing Day – hopelijk opnieuw 100.000 toeschouwers op de overvolle tribunes – toe aan een eerste bezoek aan TT Circuit Assen. Met het Racing Festival keert de FFSC-meute een tweede keer naar de Belgische Ardennen en traditioneel valt het doek over de Belgische en Nederlandse Ford Fiesta Sprint Cup tijdens de Hankook Finale Races op TT Circuit Assen!

Ook in 2021 zullen de Nederlanders gedurende alle races de piste delen met de Belgen, voor twee vrije trainingen van dertig minuten, een kwalificatie van twintig minuten en tenslotte twee sprintjes van telkens dertig minuten.  De Nederlanders behouden een eigen door KNAF erkend kampioenschap, met twee gescheiden Divisies (- 24 jaar en + 24 jaar), terwijl de Belgische coureurs in een algemeen RACB-kampioenschap strijden, plus ondergeschikt de Junior Ford Fiesta Sprint Cup en het zeer gesmaakte Ford Dealer – Team Championship.

Voor de meer dan virtuele duels tussen het Noorden en het Zuiden geldt nog steeds de genaamde Dutch Belgian Super Star ofte een Top 20-‘overall’ klassering, met 20 punten voor de 1ste, 19 voor de 2de, 18 aan de 3de, enz., en bovenal een podium Top 3.

Kalender Ford Fiesta Sprint Cup 2021

9-10-11 april                             Openingsraces – Circuit Zandvoort (NL)

4-5-6 juni                                  Spa Euro Races – Spa-Francorchamps (B)

9-10-11 juli                                Superprix – Circuit Zolder (B)

6-7-8 augustus                       Gamma Racing Day – TT Circuit Assen (NL)

15-16-17 oktober                     Racing Festival – Spa-Francorchamps (B)

29-30-31 oktober                   Hankook Finale Races – TT Circuit Assen (NL)

Bon: Ford Fiesta Sprint Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

DTM: Nieuwe testbeperkingen met focus op duurzaamheid en kostenbesparing

De beslissing van de DTM om testbeperkingen in te voeren voor het seizoen 2024 onderstreept een strategische verschuiving naar duurzaamheid en kostenefficiëntie. Door privétests...

Sterke prestatie van Dries Van Langendonck

Dries Van Langendonck schreef dit weekend in Sarno een mooi lijntje bij op zijn palmares. Door als derde te finishen in de finale van...

FIA WEC: Porsche domineert in Qatar

De eerste race van het WEC-seizoen 2024 is afgesloten met een dominante prestatie van Porsche, zowel in de Hypercar als in de LMGT3-klasse. De...
error: Content is protected !!