Zeven Porsches zullen strijden om winst in Daytona

Porsche met grote ambities naar de openingsronde van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship 2022. Er zullen maar liefst zeven R-bolides uit Stuttgart op de grid verschijnen om deel te nemen aan de traditierijke 24 Hours of Daytona. Het 5,73 kilometer lange circuit van Daytona International Speedway in Florida onderscheidt zich van andere circuits met name door zijn steile bochten, de hellingshoek reikt wel tot 31 graden in de ovale passages.

“In Daytona zullen in totaal 35 GT-auto’s racen. Dat is een indrukwekkend aantal”, legt Sebastian Golz, projectmanager Porsche 911 GT3 R uit. “Het zal spannend zijn om te zien hoe de nieuwe reglementen en klassen evolueren. Met onze zeven klantenteams en voertuigen hebben we echt sterke combinaties kunnen neerzetten in de GTD-Pro- en GTD-klassen. De basissnelheid en het dubbele podiumresultaat in de kwalificatierace onderstrepen dat we met de ‘Roar Before the 24’ een solide basis hebben gelegd, waar we nu verder op gaan bouwen.”

“Omgaan met bandenspanning wordt nieuw en interessant”, voegt Golz toe, met betrekking tot de gewijzigde regelgeving voor het seizoen 2022. “De minimale druk die moet worden aangehouden, werpt een nieuwe uitdaging op de ingenieurs. Hoe lager de bandenspanning, hoe beter de prestaties. Als het echter onder de opgegeven limiet komt, krijg je een boete. Dus in de race moeten we ervoor zorgen dat we te allen tijde zo dicht mogelijk bij de gespecificeerde limiet rijden. Het is een heel dunne lijn tussen topprestaties en een penalty.”

Pfaff Motorsports en WeatherTech Racing leveren elk één Porsche 911 GT3 R voor het hele seizoen van 2022 in de GTD-Pro-klasse. Onze Belg Laurens Vanthoor zal de nummer 2 van het KCMG-team delen met de Fransman Patrick Pilet, de Noorse Dennis Olsen en Alexandre Imperatori uit Zwitserland. Matt Campbell uit Australië, Mathieu Jaminet uit Frankrijk en Felipe Nasr uit Brazilië zijn de fabriekscoureurs op de Pfaff Motorsports Porsche. Onze andere landgenoot Alessio Picariello zal deel uitmaken van de WeatherTech Racing line-up, de Italiaan Matteo Cairoli, Julien Andlauer uit Frankrijk en de Amerikaanse amateurracer Cooper MacNeil vervolledigen het kwartet.

In de GTD-categorie zullen vier klantenteams strijden om de winst. De Oostenrijkse fabriekscoureur Richard Lietz zal het Wright Motorsports Team versterken. Nederlander Jeroen Bleekemolen en de Oostenrijker Klaus Bachler delen de GMG Racing met twee Amerikaanse amateurcoureurs. Voormalig DTM-coureur Katherine Legge deelt de cockpit met drie ambitieuze parttime coureurs voor Team Hardpoint. De TGM Porsche 911 GT3 R zal bestuurd worden door vier Amerikaanse amateurrijders.

Overzicht teams en piloten:
GTD-Pro class:

#2 KCMG – L. Vanthoor (B) / Pilet (F) / Olsen (N) / Imperatori (CH)
#9 Pfaff Motorsports – Campbell (AUS) / Jaminet (F) / Nasr (BR)
#79 WeatherTech Racing – Cairoli (I) / Andlauer (F) / Picariello (B) / MacNeil (USA)

GTD class:
#16 Wright Motorsports – Lietz (A) / Hardwick (USA) / Heylen (B) / Robichon (CDN)
#34 GMG – Bachler (A) / Bleekemolen (NL) / Washington (USA) / Sofronas (USA)
#64 TGM – Giovanis (USA) / H. Plumb (USA) / M. Plumb (USA) / Trinkler (USA)
#99 Team Hardpoint – Legge (GB) / Ferriol (USA) / Wilson (GB) / Boulle (USA)

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!