Zeven raceweekenden voor Mazda MX-5 Cup in 2021!

Na het door bijzondere omstandigheden ingekorte seizoen van 2020 is V-Max Racing Management vastbesloten om 2021 als vanouds weer voor een waar racespektakel te zorgen in de Mazda MX-5 Cup. Het afgelopen seizoen werd gekenmerkt door het mindere aantal races, die ook alleen maar in Nederland plaatsvonden. Desondanks was het iedere race een feest om de races te aanschouwen, met van start tot finish spannende gevechten, veel slipstreamen en een grote groep rijders die om de overwinning kon vechten. Het stemt de organisatie dan ook zeer tevreden dat, ondanks alle omstandigheden, de rijders er toch weer een show van hebben gemaakt. Complimenten hiervoor!

Nu het seizoen van 2020 achter de rug is, is het tijd om vooruit te kijken naar het komende seizoen. De rijder zullen in 2021 meer gaan zien dan alleen het Nederlandse asfalt van Zandvoort en Assen. Er staan namelijk ook, zoals men gewend is, weer meerdere evenementen in België op de planning. Het seizoen start met de Openingsraces op Zandvoort. Hierna krijgt het startveld eindelijk weer de kans om zich in de Ardennen te laten zien tijdens de Spa Euroraces op, hoe kan het ook anders, het circuit van Spa-Francorchamps. Hier blijft het niet bij, want hierna zal er tijdens de Superprix gereden worden op de Omloop van Terlaemen, ofwel het circuit van Zolder.

Na de Zolder Superprix  is de Mazda MX-5 Cup net als vorig jaar weer aanwezig bij de Gamma Racing Days op het TT Circuit van Assen. Hierna volgt een korte zomerbreak, waarna er weer gereden gaat worden op Assen, ditmaal tijdens het DTM-weekend. Afgelopen seizoen heeft bewezen dat er in Assen enorm mooie gevechten op de baan mogelijk zijn dus wij verheugen ons daar nu al op!

Na twee keer Assen keren we terug naar Spa, waar er gereden gaat worden tijdens het Spa Racing Festival. Het kampioenschap wordt traditioneel op Assen afgesloten tijdens de Hankook Finaleraces. Hierna kunnen de prijzen worden verdeeld.

Voor wie na de Hankook Finaleraces nog niet genoeg heeft gekregen van het racen in de Mazda MX-5 is er de kans om deel te nemen aan de Zolder Promotion Night. Hier zal een tien-uursrace verreden worden. Deelname is niet verplicht en deze race telt niet voor het puntenklassement, maar het is wel een mooie afsluiter van het raceseizoen met de Mazda MX-5.

Zoals afgelopen jaar kan er in 2021 weer voor drie kampioenschappen gestreden worden, namelijk de Gold Cup (voor rijders ouder dan 45 jaar), het Junior klassement (voor rijders onder de 23) en het overall kampioenschap. Ieder raceweekend zal weer een training, een kwalificatie en twee sprintraces bevatten. Tijdens de raceweekends zal er tijdens bijna alle evenementen weer gereden worden met de Supercar Challenge, Ford Fiesta Sprint Cup en de gloednieuwe BMW M2 Cup. Genoeg actie op de baan dus!

V-Max is trots op de gepresenteerde kalender en kijkt enorm uit naar een mooi raceseizoen in 2021.

Kalender 2021:

9-10-11 april Openingsraces – Circuit Zandvoort (NL)

4-5-6 juni Spa Euro Races – Spa-Francorchamps (B)

9-10-11 juli Superprix – Circuit Zolder (B)

6-7-8 augustus Gamma Racing Day – TT Circuit Assen (NL)

17-18-19 september DTM Assen – TT Circuit Assen (NL)

15-16-17 oktober Racing Festival – Spa-Francorchamps (B)

29-30-31 oktober Hankook Finale Races – TT Circuit Assen (NL)

Bron: Mazda MX-5 Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!