Zolder Race Day: Russell Racing pakt de overwinning tijdens de openingsmache

Russell Racing by PK Carsport wint de openingsmanche van het Belcar Endurance Championship, eerder op de dag wist Gilles Magnus de Norma al op de poleposition te toveren. Het algemeen podium werd aangekleed met alleen maar Norma’s, voor de meeste onder ons geen verrassing meer ondertussen.

Ook de Norma #110 onder de vleugels van Deldiche Racing en de Krafft Racing Norma leverden een mooie strijd om de gouden plak, maar het was toch uiteindelijk de Norma M20 FC van Gilles Magnus, Hans Thiers en Jeffrey Van Hooydonk die als eerste over de finish kwamen. Christoff Corten, Bert Longin en Stienes Longin kwamen als tweede onder de zwart-wit geblokte vlag door in de Krafft Racing Norma, het duo Piessens-Verbergt vervolledigde het podium in de Deldiche Racing Norma. 

Belcar 3

De vierde plaats algemeen was voor Nicolas Saelens en Dylan Derdaele van Belgium Racing Team, met hun Lamborghini Super Trofeo werden de titelverdedigers eerste in de Belcar 3 klasse. Het zilver was voor de andere Super Trofeo van Lamborghini Super Trofeo, niet slecht voor een wagen die tijdens deze manche op Zolder zijn debuut maakte.

Kris Verhoeven, Mark Verhoeven en Rob Verhoeven kregen problemen met het vermogen van hun Mclaren, einde verhaal voor de familie Verhoeven. Ook de BMW i8 GTR van Kris Verhoeven wist de eindmeet niet te halen. In de laatste twintig minuten van de race raakte de BMW i8 betrokken in een aanrijding met de Deldiche Racing Norma van Tim Joosen. 

Belcar 2

Het duo John De Wilde en Ugo de Wilde (SpeedLover) werden vijfde algemeen en kroonden zich tot winnaar van de Porsche-klasse. Koen en Kris Wauters (Belgium Racing Team) lagen lang aan de leiding in Belcar 2, maar door contact met de grindbak vielen ze terug naar derde plaats. Ook de Porsche van de familie Redant was door dit voorval opgeschoven naar de tweede plaats, maar in de eindfase kon Koen Wauters de Redant Porsche terug passeren, deze volgorde bleef ongewijzigd tot aan de finishlijn.

Belcar 5

Muth O’Neil, Joël Uylebroeck en Peter Van Delm schreven deze klasse achter hun naam in de Audi RS3 TCR, Marco Petry en Jan von Kiedrowski (Küpper Racing BMW) namen de tweede plaats voor hun rekening, voor het duo Guido Werckx en Tom Werckx (JJ Motorsport BMW M2 CS Racing).

Belcar 4 & 6

In deze klasse was er geen tegenstand, zowel Koen De Wit (BMW M4) in Belcar 4 als Simtag Racing voor Belcar 6 ( Jo Lammens/Gilles Puelings/Jerse Janes ) reden solo over de finish.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Supercup: Jonge coureurs domineren 31e seizoen

Het 31e seizoen van de Porsche Mobil 1 Supercup werd gekenmerkt door opvallende prestaties van jonge coureurs. De 20-jarige Deense Porsche Junior, Bastian Buus,...

Team RaceArt keert voor het eerst sinds 2019 terug in de Porsche Carrera Cup Benelux

Team RaceArt keert terug naar de Porsche Carrera Cup Benelux en verwelkomt Sam Jongejan, de regerend kampioen van de BetCity Mazda MX-5 Cup, als...

De Fun Cup powered by Hankook aan de vooravond van een nieuw tijdperk

Het leven bestaat uit verschillende hoofdstukken, een vaststelling die ook geldt voor de Fun Cup powered by Hankook. Na de voorbije aankondiging dat Marc...
error: Content is protected !!