Zoon van ex-Formule 1-coureur Ralf Schumacher maakt debuut in de DTM

David Schumacher zal dit jaar zijn debuut maken in de DTM, de 20-jarige zal de kleuren voor het Duits-Texaanse team Mercedes-AMG team WINWARD verdedigen. Het team zal voor het nieuwe seizoen drie Mercedes-AMG’s inzetten op de DTM-grid. De zoon van ex-Formule 1-coureur Ralf Schumacher wordt teamgenoot van regerend DTM-kampioen Maximilian Götz en zevenvoudig DTM-racewinnaar Lucas Auer.

David Schumacher begon zijn carrière als coureur in de karting van 2005, waarna verschillende niveaus van single-seater racen volgden en meest recentelijk met twee seizoenen in de FIA ​​Formule 3. De Duitser racete het afgelopen seizoen voor het Italiaanse Trident-team en behaalde daarbij twee podiumplaatsen, waaronder een overwinning op de Red Bull Ring in Oostenrijk. De rookie stelt zijn verwachtingen voor zijn eerste DTM-seizoen bewust niet te hoog, het zal vooral een leerjaar worden waarbij hij kan terugvallen op de enorme ervaring van zijn teamgenoten Lucas en Maximilian.

Het nieuwe DTM-seizoen begint van 29 april tot 1 mei in Portimão in Portugal. De naam Schumacher staat voor succes in de internationale racerij en laat ons hopen dat David deze traditie verder kan zetten.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

NLS 2: Tweede overwinning in twee races voor de BMW M4 GT3

De BMW M4 GT3 was opnieuw de snelste in de tweede race van het seizoen van de Nürburgring Endurance Series (NLS). Nadat ROWE Racing...

Georg Linnamäe leider na de openingsronde

Het was een emotioneel moment voor de leden van Ecurie Bayard toen de Est Ott Tänak van start ging voor de eerste lus van...

Opnieuw een vol startveld voor de Porsche Carrera Cup Deutschland 

De Porsche Carrera Cup Deutschland begint zijn nieuwe seizoen van 27 tot 29 april op Spa-Francorchamps in België. Dit jaar staan er 32 Porsche...
error: Content is protected !!