Zoon van ex-Formule 1-coureur Ralf Schumacher maakt debuut in de DTM

David Schumacher zal dit jaar zijn debuut maken in de DTM, de 20-jarige zal de kleuren voor het Duits-Texaanse team Mercedes-AMG team WINWARD verdedigen. Het team zal voor het nieuwe seizoen drie Mercedes-AMG’s inzetten op de DTM-grid. De zoon van ex-Formule 1-coureur Ralf Schumacher wordt teamgenoot van regerend DTM-kampioen Maximilian Götz en zevenvoudig DTM-racewinnaar Lucas Auer.

David Schumacher begon zijn carrière als coureur in de karting van 2005, waarna verschillende niveaus van single-seater racen volgden en meest recentelijk met twee seizoenen in de FIA ​​Formule 3. De Duitser racete het afgelopen seizoen voor het Italiaanse Trident-team en behaalde daarbij twee podiumplaatsen, waaronder een overwinning op de Red Bull Ring in Oostenrijk. De rookie stelt zijn verwachtingen voor zijn eerste DTM-seizoen bewust niet te hoog, het zal vooral een leerjaar worden waarbij hij kan terugvallen op de enorme ervaring van zijn teamgenoten Lucas en Maximilian.

Het nieuwe DTM-seizoen begint van 29 april tot 1 mei in Portimão in Portugal. De naam Schumacher staat voor succes in de internationale racerij en laat ons hopen dat David deze traditie verder kan zetten.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PCCB: Robert de Haan nieuwe kampioen en ook beste rookie

Op de Oostenrijkse Red Bull Ring is het doek gevallen over de Porsche Carrera Cup Benelux 2023. De 17-jarige Nederlander Robert de Haan uit...

PETB: Belgium Racing Team behaalt de dubbel in Oschersleben

Oschersleben was de plaats van afspraak voor de vierde meeting van het seizoen van zowel de Porsche Endurance Trophy Benelux als het Belcar Endurance...

Indrukwekkende demonstratie van Tom Heindrichs

In het Junior Belgian Rally Championship kwam Jonas Dewilde als kersvers kampioen aan de start van de voorlaatste manche van het Kroon-Oil BRC. In...
error: Content is protected !!